FIBA EuroCup: MPC Capitals – Hapoel Tel Aviv

1e kwart: 19-16
2e kwart: 36-36
3e kwart: 53-54
4e kwart: 72-74 De wedstrijd tussen MPC Capitals en Hapoel Subaru Tel Aviv is de tweede uit de serie van zes wedstrijden. In de poule is het Griekse team Marrousi Honda uit Athene de favoriet en koploper. Na vanavond is het duidelijk dat indien MPC Capitals zo blijft spelen het zeker nog wel een wedstrijd zal winnen en nog niet kansloos is voor een plekje in de tweede ronde. Direct vanaf de eerste minuut is de wedstrijd aantrekkelijk. Hoog tempo, goed spel en passie maken het een super boeiend schouwspel. Beide teams doen niet voor elkaar onder in het eerste kwart. De vechtlust bij het Groningse team spat er vanaf en ze worden hiervoor beloond met een voorsprong van drie puntjes na het eerste kwart. Opvallend is dat Sjoers Poels weer wat minuutjes mag pakken. Mede door de ruim gevulde ziekenboeg van MPC Capitals is er een rol voor hem weggelegd. In totaal speelt Poels zeven minuten waarin hij tot vier punten komt en 3 rebounds pakt. Zeer sterk optreden voor de jongeling. In de volgende tien minuten verdwijnt de voorsprong van MPC Capitals en halverwege het kwart is het 25-25. Spanning ten top en de 1600 toeschouwers zien allerlei spectaculaire aanvallen. Vele blocks in dit kwart en de teams kunnen gaan rusten met een gelijke stand. Na de rust raakt MPC Capitals op achterstand en neemt Hapoel Tel Aviv drie punten voorsprong. De Groningse formatie komt ook snel in foutenlast en de tegenstander mag een groot aantal vrije worpen nemen. De uitgelezen kans om hun voorsprong verder uit te breiden. Coach Birenboim wordt bijkans gek aan de zijlijn want van de 10 vrije worpen in dit kwart worden er maar twee van geraakt. Vol frustraties reageert hij zich af op een reclamebord maar wordt hier niet voor bestraft. Na dertig minuten is er een minimaal gaatje ontstaan in het voordeel van Tel Aviv. De Amerikaan Hatten is de beste man bij Tel Aviv qua punten, 19 stuks, en het verliezen van de bal. Liefst zes turnovers voor deze man maar hij brengt viermaal een teamgenoot in een scorende positie. De laatste tien minuten geloven steeds meer mensen in de winstkansen van MPC Capitals. Gelijk hebben ze want op nog anderhalve minuut leidt het team met vijf puntjes. Gemiddeld heb je als team twee tot drie schotpogingen per minuut en dus is er een riant uitzicht op de overwinning. MPC Capitals lokt bewust fouten uit om zo simpel vanaf de vrije worplijn te scoren en dan moet het wel gaan lukken. Rodger Farrington denkt hier anders over en schiet op 1:10 van het einde een drietje binnen en dan slaat de wedstrijd om. Ineens gaat het minder voor MPC Capitals en in een rush scoort Tel Aviv zeven punten in een minuut en de laatste aanval voor de Groningers wordt zwaar verdedigend en het schot gaat mis. Een ontgoocheling voor coach Boot en zijn spelers die minutenlang diep rouwen en voor zich uit staren. De spelers van Tel Aviv vieren de overwinning alsof ze kampioen zijn geworden. De wedstrijd is een absolute topper geweest en een goede reclame voor het basketball. Daarnaast is er nu progressie te zien en dat is waarschijnlijk het meest positieve wat men uit deze wedstrijd kan halen.