GasTerra Flames – Aris Friesland

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Het is alweer een tijd geleden dat Sam Jones in Martiniplaza heeft gespeeld. De laatste keer was dat in het shirt van EiffelTowers. Inmiddels speelt hij alweer een paar weken bij Aris Friesland. In de eerste weken was het wennen voor hem en dat maakt het lastig voor zijn team. Maar inmiddels lijken de opstartproblemen over te zijn en is zijn waarde voor het team duidelijk.

Sam speelde vanavond zijn beste wedstrijd tot nu toe. Het is een echte pro en zeer communicatieve speler, aldus coach Pete Miller.

GasTerra Flames moet in de verdediging flink aan de bak om Jones te stoppen. Jones is een vooral passende playmaker. We hebben in de tweede helft hem anders verdedigd om de open schutters te stoppen, aldus Marco van den Berg.

De open schutters stoppen is belangrijk gebleken want Aris Friesland begint mede hierdoor goed aan de wedstrijd. Daarnaast geholpen door een minder scherp spelende GasTerra Flames lopen de gasten uit en pakken een kleine voorsprong.

Het gat loopt nooit verder op dan acht punten en dat komt mede door de gasten zelf. In de eerste helft verspelen de ploegen samen 21 keer de bal. Daarnaast worden er vele vrije worpen gemist.

Door het knullige spel vooral in de eerste helft is er continu spanning. Spanning die het mindere spel vergoed. Opvallend feit is het schotpercentage driepunters van 7,69% (1 uit 13) voor GasTerra Flames bij de rust.

Na de theepauze komt de thuisploeg steeds dichterbij maar het duurt tot diep in het vierde kwart dat ze echt op gelijke hoogte komen. In het laatste kwart tovert Keith Spencer voor de tweede maal een vrije worp om in een airball. Mogelijk nerveus geraakt door de aanwezigheid van zijn ouders bij de wedstrijd.

Maar zon drie minuten voor het eind is er weer de voorsprong voor GasTerra Flames. De tiende overwinning op een rij ligt in het verschiet. Voor de tweede maal dit seizoen ligt dan de evenaring van een record op de loer. Het record van tien overwinningen op een rij.

Zover willen de bezoekers het nog niet laten komen. In de laatste minuut kan het nog alle kanten op gaan. Pete Miller geeft zijn ploeg instructies om een fout te maken. Monroe doet dat en krijgt hier verbazingwekkend genoeg een onsportieve fout voor. Pete Miller maakt hier een opmerking over en krijgt vervolgens een technische fout. Spanning weg, wedstrijd over. De vier vrije worpen worden binnen geschoten door Blue.

We hebben niet alleen verloren door dit incident. Het frustreert me dat ik hier nog steeds niet heb gewonnen in twee jaar, verteld Pete Miller.

In alle onderlinge wedstrijden in de geschiedenis tussen Aris Friesland en GasTerra Flames heeft Aris Friesland alleen het allereerste duel gewonnen.

Ik ben blij met de overwinning en we evenaren weer het record., aldus de winnende coach.

Tegen Matrixx Magixx mag GasTerra Flames gaan proberen het record te verbreken.