GasTerra Flames – EiffelTowers

Ruim tweeduizend mensen zijn afgekomen op de eerste halve finale van de play-offs. Een relatief laag aantal bezoekers voor Groningse begrippen en zeker tijdens de play-offs.

GasTerra Flames en EiffelTowers zijn beide ploegen die geweldige wedstrijden kunnen spelen maar dit moeiteloos afwisselen met zeer slechte wedstrijden. GasTerra Flames kan zelfs enorm verschillen tijdens de wedstrijd.

Deze eerste halve finale-wedstrijd is er een voorbeeld van. De thuisploeg speelt een geweldige eerste helft. EiffelTowers Den Bosch heeft op alle fronten het nakijken. Meest opmerkelijk aan de statistieken in de rust is het verschil in assists.

GasTerra Flames twaalf assists tegenover maar drie van de tegenstander. Vergelijk daarna de schotpercentages driepunters van 55,6% tegen 33,3%. Beter samenspel en schotkeuze verklaren de ruststand van 42-26.

“Ik ben absoluut ongelukkig met hoe we die eerste helft hebben gespeeld. Geen verdedigende intensiteit en dan worden we op elke positie van guard tot center voorbij gelopen”, is de mening van Raoul Korner.

Na de rust zien we een derde kwart wat geen voortzetting is van voor de rust. Een effectieve zone-verdediging breken het ritme van de thuisploeg. Taj Wesley was onzichtbaar maar komt nu aanvallend met 8 punten op rij door. Vanuit de draai schiet Akerboom een driepunter en is het 47-44.

De ontevredenheid is duidelijk af te lezen van het gezicht van coach Hakim Salem. Het is Ties Theeuwkens die met zijn derde bom van de avond GasTerra Flames weer een beetje lucht geeft. Samen met Jessey Voorn zijn ze de motor van de ploeg deze avond en niet spelers zoals Dourisseau of Bell.

“Wij zijn een team die het nodig heeft om in een flow te komen. Indien de flow wordt gestopt krijgen we het moeilijker. Tegen Zwolle zagen we dat en nu in het derde kwart. Die zone van Den Bosch brak ons momentum.”, aldus Hakim Salem.

Na bijna het gehele derde kwart in zone te hebben verdedigend begint de ploeg van Raoul Korner in het vierde kwart weer met man-to-man. Het gat loopt weer op en is na drie minuten weer boven de tien. Het goede spel van de eerste helft is weer terug en nu kan GasTerra Flames eenvoudig de wedstrijd winnend afsluiten.

“Deze wedstrijd was niet te vergelijken met de nederlaag in Leeuwarden. Zij waren toen zo goed en wij moeten gewoon voluit gaan om van meer atletische teams te winnen. Daarnaast hadden alle top 3-ploegen een slechte derde wedstrijd in de kwartfinale poule”, volgens Raoul Korner.

Op de overwinning valt niets af te dingen. GasTerra Flames was eenvoudigweg gewoon beter. Op alle fronten heeft Raoul Korner iets te doen voor zondag maar zorgen maakt hij zich niet.

“Onze verdediging in de eerste helft was goed. Ik ben zeer blij met mijn bank en dat al het gehele seizoen.”, verteld de winnende coach. De bank komt tot 30 punten tegenover vijf voor de tegenstander.

Maar goed het blijven play-offs en het is maar een enkele wedstrijd. Zondag wordt de serie vervolgd in de Maaspoort.