GasTerra Flames – Galatasaray

Bijna drieduizend mensen zijn afgekomen op de openingswedstrijd van GasTerra Flamesi in de EuroCup. Een weerzien tussen Groningen en Galatasary uit Istanbul. De Turkse ploeg heeft ongeveer 4 miljoen Amerikaanse dollars besteed aan zijn spelers.

Het is Marco van den Berg en zijn mannen er alles aan gelegen om niet zo ruim de boot in te gaan als drie jaar terug. Direct vanaf de start schiet GasTerra Flames uit de blokken en loopt heel snel bij zijn op papier sterkere tegenstander vandaan. De flow raakt goed in het team en zeker Steve Ross lijkt hot te zijn.

De frustratie over de gang van zaken is af te lezen bij de spelers van de Turkse ploeg. Ze krijgen geen grip. Ze lopen in het tweede kwart ook maar twee puntjes in. Na de rust gaat het spektakel door want boeiend is de wedstrijd vanaf het begin.

Ruim vijf minuten scoort GasTerra Flames niet maar Galatasaray scoort ook amper met een kwartstand van 9-10 tot gevolg. In dit kwart gaat Roye met kramp naar de kant en daarmee is er nog een point-guard uit de wedstrijd. Galatasaray komt zelfs op gelijke hoogte bij 43-43.

Acht punten verschil en nog tien minuten te spelen. Galatasaray stapt over op een wijde 2-3 zone en dan volgen er vier turnovers voor GasTerra Flames en de Turkse ploeg is helemaal bij. Ze bevroren helemaal, misschien is dat een kwestie van ervaring., aldus Marco van den Berg.

De laatste minuten worden er vrije worpen geschoten en heeft weer Ross de kans om de wedstrijd te beslissen. Zijn open shot gaat mis en Preston Shumpert mag vanaf de vrije worp toch de overwinning binnen hengelen. Ruim 38 minuten gaat GasTerra Flames aan de leiding maar uiteindelijk staat het met lege handen.

Ik ben trots op deze jongens en dat we na 1 ½ jaar zon niveau kunnen halen., Marco van den Berg.