GasTerra Flames – ZZ Leiden

De wedstrijd tussen GasTerra Flames en Zorg & Zekerheid Leiden is de eerste ontmoeting tussen twee van de drie topploegen in de competitie. Beide ploegen zijn nog zonder puntverlies maar daar zal verandering in komen.

In de laatste wedstrijd van GasTerra Flames werd Maurice Miller gemist maar hij is er weer bij tegen Leiden. Verder zijn beide ploegen helemaal fit voor deze ontmoeting.

De wedstrijd begint direct in een heerlijk tempo en is zeer vermakelijk. GasTerra Flames is halverwege het tweede kwart de bovenliggende partij. Negen punten verschil maar dat houdt niet lang stand. Het tempo gaat omlaag en met twee driepunters uit de handen van Slagter is het verschil nog maar drie punten vlak voor de rust.

Ross Bekkering won in 2011 de prijs beste dunker tijdens het All-Star Gala. Voor de rust laat hij middels een vliegende dunk zien dat die het nog niet verleerd is. Opmerkelijk is wel dat de score eerst afgekeurd werd wegens het blijven hangen aan de basket. De score is uiteindelijk toch gewoon toegekend.

Toon van Helfteren wilde in zijn nieuwe selectie een meer scorende guard. Tony Gallo lijkt het helemaal te zijn. In de buzzer van de pauze gooit hij een bom naar binnen, in het derde kwart nogmaals in de buzzer. Een minuut voor het einde van kwart drie weer een bom door het netje en staat het weer gelijk bij 55-55. Na afloop blijft zijn teller steken op 24 punten.

Aan Groningse zijde draagt het driepunts-kanon de naam Voorn. Alle wedstrijden is hij goed op dreef in de aanval en tegen Leiden andermaal. Daarnaast is uiteraard Dourisseau weer erg belangrijk voor de ploeg van Salem maar ook Boykin. Een onopvallende speler maar die beschikt over een goed midrange-shot en erg effectief is.

Het laatste kwart gaat in met een verschil van drie punten in het voordeel van GasTerra Flames. In een fantastisch gevecht op het parket blijft het zeer spannend. De drie puntjes verschil staan er nog steeds op 46 seconden voor het eind.

Schachtner gooit een bom binnen op 16 seconden voor het eind. Dimeo van der Horst legt tweemaal voor een vrije worp na een overtreding van De Jong. Score Gallo en het is 68-67 op 8.5 seconden. Van der Horst mist nog een vrije worp bij 69-67 maar Ross Bekkering mist vervolgens het allerlaatste schot.

Coach Toon van Helfteren is vrij vlot met zijn conclusie. “Jammer dat we niet winnen maar wel vervelend. We liepen de gehele wedstrijd achter de feiten aan en kwamen nooit aan de goede kant van de score. Gezien het slechte schotpercentage vrije worpen en reboundsverschil had het ook anders kunnen zijn.”

Hakim is verbaasd na afloop:” ik wist niet dat de play-offs zo vroeg zijn begonnen. De intensiteit en energie was goed en meer dan 100%. We worden steeds beter in het winnen van lelijke wedstrijden”.