Grasshoppers verliest midweeks uit tegen Perik in Tubbergen met 91-82

Grasshoppers was zonder de zieke Diana v.d. Boon en Corien Spaargaren, maar met Colinda Korpelshoek, naar het verre Tubbergen afgereisd. Veel fileleed zorgde ervoor dat de groep pas na bijna 3,5 uur in het oosten van het land bij de sporthal arriveerde. Een zeer goede start in de eerste helft en vooral in het eerste kwart, bleek uiteindelijk niet voldoende te zijn. Na een 38-51 voorsprong bij rust was het de Tubbergse ploeg die aan het langste eind trok: 91-82. Tot verbazing van al wat Perik een warm hart toedraagt, schoot Grasshoppers enorm goed uit de startblokken. Aanvallend waren de Katwijksen niet af te stoppen en via een 10-3 voorsprong was het Perik dat halverweg het eerste kwart in een time-out vloog 20-8. Het werd stil in Tubbergen, maar Grasshoppers ging onverstoord verder met waarmee het begonnen was, nl. scoren. Toen de rook na 10 minuten was opgetrokken, was de stand op het bord 35-15 in het voordeel van de Katwijksen.
Zaak was te proberen de voorsprong zo lang mogelijk vast te houden. Perik probeerde met een wisselende verdediging het Grasshoppers lastig te maken. Via haar beide Amerikaansen Pater (27 pnt) en Kelly (23 pnt) knabbelden zie iets van de achterstand af en de dekselse Kaznica zorgde met een driepunter dat Perik terugkwam naar 34-48. De ruststand werd 38-51.
De tweede helft was er een mooie inside score van Petra de Zwart, maar helaas viel Grasshoppers daarna wat terug. Vier pogingen van dichtbij gingen mis en Perik rook haar kans: 48-55. De goed spelende Alie Rousseau bracht het verschil weer op 12 (60-48) met een driepunter, maar het was weer Kaznica die met eenzelfde driepunter antwoordde. Grasshoppers verslapte in de verdediging en liet de achterlijn veelvuldig open, waardoor Perik makkelijk inside kon scoren. Een gewone score met daarna een driepunter van Carola de Jong gaf een 65-69 voorsprong aan het begin van het vierde kwart op de borden.
Perik nam het initiatief over 71-69, naar wederom een driepunter van Alie Rousseau zorgde voor 71-72. Perik gaf meer druk en Grasshoppers kon hierop geen antwoord geven. Bij 81-74 leek de strijd beslist te zijn, maar nog een keer kromden de Katwijksen hun rug: 81-78. Bij 84-80 met nog 2 minuten leek er nog van alles mogelijk, maar scores van Amerikaansen Kelly en Pater, de Nederlands Canadese Bekkering en de Ierse Kaznica zorgden ervoor dat de punten in Tubbergen bleven: 91-82. Sanne van Bohemen 2