HanzeVast Capitals wint eenvoudig van Omniworld Almere

1e kwart: 26-16
2e kwart: 50-40
3e kwart: 72-54
4e kwart: 95-74 Vier dagen na de verloren bekerfinale is er de kans op revanche voor de mannen van Ton Boot. Een geheel fitte selectie kan aantreden tegen een behoorlijk gehavende ploeg uit Almere. Omniworld Almere heeft veel langdurig geblesseerden en blijkt daardoor vanavond niet bij machte om te winnen van HanzeVast Capitals. De eerste ontmoeting dit seizoen in Groningen tussen de teams leverde nog wel een overwinning op voor Almere. Vanavond is het dus anders en kan de ploeg uit de polder tot aan de rust bijblijven. Een gaatje van tien punten is het nog maar bij de rust. Het niveauverschil komt nog niet tot uitdrukking mede doordat Derek Paben vijf driepunters binnen schiet. Chris Woods geeft aan dat hij niet te verdedigen was. “Hij schiet ze zelfs raak met een hand in zijn gezicht. Hij maakte echt goede schoten”, aldus Woods. Vijf driepunters in een helft is veel evenals zestien driepunters voor beide teams in een helft. Het is tot aan de rust een driepuntswedstrijd die ook gewonnen wordt door HanzeVast Capitals, 9-7. Na de rust is alles anders en als Raoul Heinen de ban breekt met drie bommen op rij is het grote gat daar. Negentien punten verschil wat langzaam aan verder oploopt tot over de twintig zelfs. De ploeg van Almere is in een gestort en Paben laat zich minder nadrukkelijk zien. Naast dat Paben minder opvalt heeft coach Van den Berg nog een speler zien uitvallen. “Mike voelde dat er iets in zijn kuit op knappen stond”, aldus de coach. Een verdienste misschien van de aangescherpte verdediging van HanzeVast Capitals. De ploeg die dan in het laatste kwart een groot reboundoverwicht pakt. Zo’n zes minuten voor het einde is het dan Buchanan die met zijn bom het grootste verschil op het bord zet van de wedstrijd, 87-58. Omniworld Almere snoept nog wel wat af van deze achterstand maar veel is het niet meer. De ploeg van Ton Boot weet met nog vijf minuten te gaan niet meer de magische 100-punten grens te overschrijden en dat is misschien een klein smetje op deze makkelijke overwinning. Voor coach Van den Berg lijken de play-offs ver weg. “Als we 3 van de 4 wedstrijden winnen staan we in de play-offs. Ik heb het niet opgegeven. Dit is alleen wel mijn mentaal zwakste team ooit.”, aldus de coach.