Heren Eerste Divisie : Eerste verlies L.A.-Tonego’65

L.A.-Tonego’65 leed afgelopen zaterdag zijn eerste nederlaag in de eerste divisie. De nederlaag is extra zuur omdat de Tonegianen zichzelf kunnen verwijten dat de punten niet mee worden genomen naar Haaksbergen. Excuses zijn er, het vroege uitvallen van Bas de Vries met een enkel blessure en Vukoje die maar op halve kracht kan acteren i.v.m een blessure aan zijn duim. Maar ondanks deze tegenvallers is er alle kans op winst geweest. Maar helaas en om onduidelijke reden kan het jonge team niet het fanatisme opbrengen om 40 minuten vol voor de winst te gaan. Het eerste kwart wordt slap begonnen en het is te danken aan de driepunters van Henze Legters dat het verschil maar vijf punten in het voordeel van Beverwijk was. 18-13. Het tweede kwart laat hetzelfde spelbeeld zien, Tonego wordt overtroefd in de rebounding en lijdt te veel balverlies waardoor het niet in staat is om dichterbij te komen. Dankzij het coachend duo Tanovic en Kramer, die op de juiste momenten time-outs nemen en daardoor het momentum bij de tegenstander breekt blijft de schade beperkt tot 34-29 bij rust. Tijdens de thee laat Tanovic op niet mis te verstaande wijze weten dat hij niet tevreden is over de inzet. Het tweede gedeelte van de wedstrijd laat een iets intenserante spelende Tonego zien maar het blijkt niet genoeg. Van Boggelen en Mulder kunnen al gauw gaan zitten met 5 fouten en langzaam sluipt er een gevoel in de ploeg dat het niet meer zou lukken. Deumer en Hoeve laten zich echter niet bij een nederlaag neer en lieten zien hoe het wel moet. Hoeve heeft echter geen geluk met de afwerking van zijn schoten waardoor ook hij het verschil niet kan maken. De achterstand blijft de hele wedstrijd rond de 5 punten. 68-62.