heren eerste divisie : Rowic – Black Eagles

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De eerste zege blijft ook dit seizoen weer lang uit voor Rowic. De Dordtse basketballers waren er tegen Black Eagles dichter bij dan ooit: 58-60. De teller staat voor de ploeg van Ruben Erkelens nu reeds op vier nederlagen, waarvan er drie onder de noemer onnodig te rangschikken waren. Black Eagles werd vooraf al in het rijtje opponenten gezet waartegen Rowic kansen zou hebben. Het verloop van het duel in sporthal Sterrenburg bewees dat ook. Beide teams waren volkomen tegen elkaar opgewassen, hoewel de gastheren wel erg nadrukkelijk leunden op de inbreng van captain Mathijs Visser en de inside-scores van Jasper Scholte-Albers, die voor rust al 12 punten scoorde.

Tussenstanden van 13-15 en 33-33 na de eerste twee kwarten illustreerden niettemin het evenwicht tussen de Dordtenaren en de gasten uit Rosmalen. Een driepunter van Eagles-aanvoerder Wouter Wels in de laatste minuut van periode drie leek voor een gaatje te zorgen (46-53), doch opnieuw was Scholte-Albers present om zijn ploeg nog kansrijk de laatste tien minuten in te sturen.

Opvallend was dat juist de van Uitsmijters Almelo overgekomen powerforward in het vierde kwart naar de kant werd gehaald – waar ook Visser (te) lang bivakkeerde – en werd ingeruild voor de weinig overtuigende Damien Yard. Die gok leek verkeerd uit te pakken, want Black Eagles liep naar 52-58, maar ‘drietjes’ van Visser en Sjoerd Tweeling lieten de laatste minuut bij 58-58 ingaan. In de ultieme zestig seconden ging zo’n beetje alles fout voor Rowic wat er fout kon gaan. Balverlies leidde tot een persoonlijke fout van Ater Makurthou aan de andere kant, precies de vijfde teamfout en dus twee vrije worpen voor Black Eagles. Die werden benut, maar de Dordtenaren hadden nog zeven seconden om tot een laatste poging te komen. Visser en Laurens van de Ridder slaagden er echter niet eens in om de bal in te nemen – via de benen van Van de Ridder rolde hij over de achterlijn – waardoor de Brabanders de resterende seconden jubelend uit konden spelen.