heren eerste divisie : Tonego ’65 – Hoppers

Voor de eerste wedstrijd in de eerste divisie moest Hoppers naar Haaksbergen. Hoppers had personele problemen, Robbert Koolhaas en Maarten Wiewel zijn nog op vakantie, Sjoerd Bakker nog niet speelgerechtigd en de dag voor de wedstrijd haakte ook guard Fanauw Hoppe met een blessure af, zodat er maar zeven man beschikbaar waren. Tonego heeft een jonge ploeg met een ervaren, en goede speler, Mario Vukoje.

De start is voor Tonego, dat meteen goed op schot is.
Tonego scoorde het eerste kwart drie driepunters door drie verschillende spelers, en dat is lastig voor de verdedigers. Stand na 6 minuten was dan ook al 18-10. Tonego laat na het eerste kwart al 26 punten noteren, veroorzaakt door een slechte verdediging waar Vukoje vooral gebruik van maakt. Het is dat Hoppers ook aanvallend redelijk doorkomt waardoor de schade beperkt blijft tot 26-19. Een verschil dat eigenlijk de rest van de wedstrijd een beetje zou blijven staan, Hoppers kwam in de 7e minuut van het tweede kwart op 39-35, maar kon niet doorzetten en Tonego liep toch weer uit naar een 47-39 ruststand. Hoppers had een lengte overwicht, waardoor vooral Paul Keuning aanvallend vaak een miss match had, maar daar maakte Hoppers absoluut geen gebruik van, en dat terwijl Paul Keuning zijn scores tegen een schotpercentage van 60 procent afwerkte. De start van de tweede helft was voor de Hoppers dat terug kwam tot 49-45. om het vervolgens weer helemaal weg te geven, Tonego liep weer uit naar een 61-47 voorsprong, Paul Keuning had ondertussen zijn 4e fout gekregen waardoor de wisselmogelijkheden nog meer werden beperkt. Stand na 3e kwart was 70-58. Dit verschil bleef staan tot de 6e minuut: 78-74, maar toen zette de Hoppers nog eenmaal aan en kwam binnen de 10 punten terug bij 78-69 in de 7e minuut. Hoppers probeerde toen nog in de laatste 3 minuten met een full court verdediging terug te komen maar had de kracht niet meer. Verschillende spelers hadden bijna de hele wedstrijd gespeeld en Freek Hummel speelde zelfs 40 minuten. eindstand 92-79.

Freek Hummel was topscorer met 29 punten en had ook nog 12 rebounds en 9 assists. Andere spelers in dubbele cijfers: Paul Keuning 12 (en 11 rebounds), Roel Hummel 11 punten, en Thijs Eiten 10 punten.