heren promotie divisie: Landstede Hammers 2 – Red Giants

De wedstrijd tussen Landstede 2 en Red Gaints 1 was een heuse streekderby. Dit keer stond de wedstrijd in het teken van de verandering en dan wel de veranderinningen van de teamsamenstelling. Zowel Landstede 2 als Red Gaints heeft afscheid genomen van veel oudgedienden, routine en beide teams hebben een totaal andere wedstrijdaanpak dit seizoen. Het eerste kwart konden de Zwollenaren in het spoor blijven van de Red Giants door een zeer solide spelende Niek Bransz. Hij ging voorop in de strijd en pakte zo hier en daar zijn scores mee. In het tweede kwart kreeg Landstede 2 als team steeds meer grip op de wedstrijd en wisten dan ook hun voorsprong uit te breiden tot 9 punten bij rust. Ruststand 42-33. Landstede 2 liet na de rust zeker zien over genoeg kwaliteiten te beschikken om met de top van de promotiedivisie mee te kunnen draaien. Ze liepen in het derde kwart uit tot een voorsprong van 22 punten. Deze run werd geleid door de een zeer goed spelende Ronald van de Weg, Dick de Weijer en Yuval Uzan (stand na driekwart 69-47). In het vierde kwart kwam ook de zwakte van de nog jonge ploeg naar voren. Waar het in het derde kwart zo goed samen speelde, zo individueel en rommelig was het vierde kwart. Red Giants wist hier optimaal van te profiteren en kwam door een aantal knappe driepunters terug tot 2 punten. Landstede 2 hervond zich op tijd en wist de toegekende vrijeworpen te benutten en de overwinning veilig te stellen. Eindstand 86-82.