Huldiging GasTerra Flames

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Een huldiging op het bordes van het stadhuis aan de Grote Markt in Groningen is het slotstuk van de festiviteiten voor GasTerra Flames. Veel mensen zijn naar de Grote Markt gekomen om met een heerlijk weertje de helden van het team te onthalen.

De loco-burgemeester spreekt het team toe in het stadhuis waarbij alle spelers een horloge aangeboden krijgen. Daarna volgt de scene op het bordes met daarvoor de vele supporters van de club.

Spelers worden een voor een opgeroepen en vertellen hoe ze zich voelen. Arvin Slagter vind het een onwijs geweldig gevoel. “Het seizoen begon moeizaam met al die blessures en moeilijke start. We groeiden van een groep goede individuen naar een goed team. Voor mezelf en voor het team een heel uniek jaar. “, aldus de MVP van het seizoen.

Publiekslieveling Jason Dourisseau wordt met veel geklap onthaald. “Na mijn jaren hier voel ik me een Groninger” , verteld de speler in het Nederlands. De directeur van Martiniplaza heeft nog een speciaal gebaar voor de speler. “GasTerra Flames betekent veel voor ons en andersom. Bedankt voor de dertig feestjes dit jaar. In de EuroBorg, het stadion van voetbalclub FC Groningen, heeft men een Koeman-tribune. Vanaf komend seizoen is er in de Martiniplaza een Jason Dourisseau-tribune.

“Ik vind het geweldig dat ze dit voor me doen. En nee, in de USA is er geen tribune naar mij vernoemd. Maar vind het super bijzonder. Groningen is gewoon een geweldige plek om te spelen. Dit kampioenschap was ook gewoon een moeilijke, moeilijker dan de vorige”, verteld Dourisseau.

Na de huldiging ging het feestje in besloten kring nog verder in het NewsCafe en zal het nog lang onrustig blijven in de Groninger binnenstad.