Huldiging MPC Capitals

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Geen voorspelde 10.000 mensen op de Grote Markt in Groningen maar zeker wel enkele duizenden uitzinnige fans. De Grote Markt was even een uur het bezit van alles en iedereen die het groningse basketbal een warm hart toedraagt.

In Groningen leeft het enorm en met het behaalde kampioenschap is dit tot uitbarsting gekomen. Ton Boot memomeert in zijn korte toespraak aan de woorden na afloop van een wedstrijd in Amsterdam , Amsterdam heeft het, in Groningen leeft het.

De mascottes Cappy en Dondergod brengen via een hoogwerker de beker op het podium en terwijl ze nog over het publiek zweven met DE cup worden ze toegejuicht. Cappy zonder de bal op zijn hoofd, Den Bosch supporters hebben na de laatste wedstrijd zijn kostuum vernield.

Het clublied wat door de speaker van MPC Capitals en Dondergod is ingezongen ooooh MPC wordt regelmatig uit volle borst gezongen. Donar!, geklap, zingen en joelen doen de mensen de gehele huldiging wat leid tot een bijzonder gezellige sfeer op de Grote Markt. Op de daken van grote gebouwen aan de rand van de Grote Markt staan zelfs nog mensen het spektakel te aanschouwen. Een soort van Koninginnedag 2004 in het klein. Die dag was ook super sfeervol, gezellig en gemoedelijk.

Burgervader Jacques Wallage bijt het spits af in een rondje van speeches en begint zijn betoog in het engels want hij wil dat de spelers hem kunnen verstaan. You made us proud!, You made us the basketball capital of Holland, waren zijn woorden gericht aan de spelers en uiteraard Ton Boot.

Alle spelers komen vervolgens aan het woord en terwijl Hein-Gerd Triemstra spreekt wordt hij toegezongen met Heintje Heintje. Een grandioze afsluiting van zijn carriere en hij sluit af met We are the best!.

Op de vraag, did you ever seen this before aan guard en publiekslieveling Valmo Kriisa antwoord hij heel droog , yes. Verbazing merk je aan de mensen op de Grote Markt maar de Est vervolgt met only on tv. Een en al gelach op de Grote Markten en hiermee maakt Kriisa zich onsterfelijk.

Coach Ton Boot is absoluut in zijn nopjes met de titel, de gehele huldiging glimlacht hij van top tot teen. Een waar genot om de man eens echt te zien genieten. Hij verdient het natuurlijk absoluut. Zoals club preses Leistra aangeeft , wij zijn kampioen geworden met zes spelers !. Dit getuigt van klasse van spelers en coach. Voor de speech van Boot wordt hij toegezongen met Ton is een Groninger, Ton is een Groninger. Ton zou Ton niet zijn om hier op in te haken en vertelt dat hij zich inmiddels een groninger voelt en vind het ook enorm prettig dat de mensen zich aan hem hebben aangepast.

De happening wordt afgemaakt met een concert van alle clubliederen zoals Ooooh MPC, Tulpn uit Groningen, Van voor naar achteren… en Frans Bauer. De spelers genieten overduidelijk van de mensen die deze liederen uit volle borst zingen. Spelers, bestuur en medewerkers lopen in polonaise over het podium. Zelfs coach Ton Boot laat zich gaan en staat te swingen op het podium. Voor alle medewerkers, bestuur en de spelersgroep zal het feest nog tot in de late uurtjes in besloten kring worden voortgezet.