KTP Basket – GasTerra Flames

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Een week geleden speelde GasTerra Flames thuis al tegen de Finse tegenstander KTP Basket. Die wedstrijd toonde aan dat de Groningse formatie bij veertig minuten goed spelen kan winnen. Na een dramatisch vierde kwart wonnen de Finnen.

In Finland speelt GasTerra Flames een soortgelijke game als thuis. Alleen een gat van 20 punten wordt er dit keer niet geslagen. Alleen het tweede kwart is voor de thuisploeg en hierdoor gaat KTP Basket bij de rust wel aan de leiding.

Sharaud Curry is met 31 punten de gangmaker bij de thuisploeg. De Amerikaan is terug te vinden in de top vijf van beste scorers in de competitie. Hij gooit zes driepunters door het netje tegen een percentage van 54%. Dat is hoog maar KTP Basket leunt deze game zwaar op de driepunters.

De statistieken laten zien dat de thuisploeg meer schotpogingen heeft ondernomen van achter de driepuntslijn dan van dichtbij. Het gebeurt vaker maar niet heel vaak en leidt ook zelden tot winst. GasTerra Flames toont andermaal aan dat als de focus goed is ze verdedigend heel sterk zijn.

Cashmere Wright, de kleine snelle guard, is de laatste weken steeds meer op dreef. In deze wedstrijd wordt hij topscorer gevolgd door Robinson.

Een goede overwinning voor GasTerra Flames die mogelijk de bittere nasmaak van het verlies vorige week beetje weg kan spoelen. Het Europees avontuur is nu toch nog niet ten einde. Komende week komt Okapi Aalster op bezoek.