Donar bereikt de finale!

Do-or-die voor Heroes Den Bosch en dat op de verjaardag van hun coach Braal. Een game die in de eerste helft vergelijkbaar is met de voorgaande games in de serie. Het is sprokkelen van punten.

Den Bosch is daar net iets beter in en kan een kleine run zetten in dat eerste kwart. Een gaatje van 6 punten bij 7-13 en nog 4:44 in dat kwart.

De Heroes Den Bosch zitten vooral aan de goede kant van de score maar Donar pakt in het tweede kwart even de voorsprong. Na twintig minuten spelen is het toch een kleine voorsprong van Heroes Den Bosch met 28-31. Het schieten van beide ploegen is gelijk behalve dat de bezoekers drie vrije worpen meer maken. Olaf Schaftenaar heeft ook weer een paar seconden speeltijd in Martiniplaza.

Na de rust maakt Donar een 8-0 run en halverwege het kwart leidt de thuisploeg met 38-36. Daarna is het initiatief voor de thuisploeg. Vernon Taylor maakt vlak voor het eind van dit kwart vijf punten en dan staat het 48-40. Heroes Den Bosch maakt nog een puntje voordat het kwart voorbij is.

In de eerste minuten van het laatst kwart is het Donar en met een 10-0 run wordt de halve finale beslist. Het is 58-43 met nog ruim zeven minuten te spelen. Heroes Den Bosch is niet bij machte om dezelfde intensiteit te tonen als de thuisploeg. De finale wordt door Donar gehaald na een 67-54 overwinning.

Braal is heel duidelijk na afloop:”zij hebben de serie verdiend gewonnen.”