Marco van den Berg vertrekt als bondscoach

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De afgelopen weken hebben het bestuur van de Nederlandse Basketball Bond (NBB) en bondscoach van het Nederlandse Herenteam, Marco van den Berg, orinterende gesprekken gevoerd over een nieuwe part time aanstelling als bondscoach in 2008. Marco van den Berg was sinds 2006 de coach van het Nederlandse Herenteam. Deze functie combineerde hij met zijn functie als coach van eredivisieclub Omniworld.
Marco van den Berg heeft de NBB laten weten dat hij niet langer beschikbaar is voor deze functie. Hij heeft aangegeven dat hij, sinds het faillissement van de club Omniworld, op zoek is naar een full time aanstelling als clubcoach, in binnenland of buitenland. Ook een full time aanstelling als bondscoach had wat Marco van den Berg tot de mogelijkheden behoort, maar de financin van de NBB staan momenteel alleen een parttime invulling toe. Zijn baan als clubcoach wenst hij niet langer te combineren met de functie van bondscoach. Het besluit van Marco van den Berg om zich niet langer beschikbaar te stellen, wordt door het bestuur van de NBB betreurd, maar gerespecteerd.Onder leiding van Marco van den Berg is de trots om uit te komen voor het Nederlandse Herenteam teruggekeerd. En mede dankzij Marco van den Berg zijn in sportieve zin flinke stappen voorwaarts gezet om Nederland weer aansluiting te laten krijgen bij de Europese A-landen.
Ook assistent bondscoach Cees van Rootselaar is niet langer beschikbaar. De NBB is de procedure gestart om te komen tot de benoeming van een nieuwe bondscoach en assistent bondscoach.