meisjes ere-divisie: Grasshoppers – Almonte

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen kon Grasshoppers vrijuit spelen omdat vorige week het degradatiegevaar al was afgewend. In de uitwedstrijd was moeizaam met 10 punten gewonnen tegen deze ploeg uit Eindhoven, vooral omdat er toen 25 vrije worpen niet waren benut. Ook deze wedstrijd leek in het begin moeizaam te gaan verlopen, maar door een zeer goed derde kwart (30-7) eindigde de wedstrijd in een ruime overwinning voor de Katwijkse meiden 81-41. Het eerste kwart begon stroef. Het duurde tot de derde minuut voordat Jamie Vletter, net als vorige week, de score opende met een driepunter. In de verdediging had Grasshoppers de nodige problemen om de drive van Almonte te stoppen. In de aanval werden de kansen gemist, maar in tegenstelling tot de laatste wedstrijden werd de aanvalsrebound nu veel meer gepakt. Door het missen van de vrije worpen bleef de score tot 5 punten beperkt de eerste zes minuten. Diana v/d Boon en Jacoline Zwaan (driepunter) zetten Grasshoppers toch op een 10-5 voorsprong. Almonte deed de volgende minuten wat terug en bij het ingaan van de 10e minuut was de stand bijna weer gelijk10-9. Een driepunter van Ilse v/d Oever, de eerste benutte vrije worp van deze wedstrijd door Marloes van Klaveren en een driepunter van Mariëlle de Jong in de zoemer zorgden toch nog voor een voorsprong 17-9. Het tweede kwart werd er in de aanval teveel gedribbeld en was het tempo waarmee de bal rond gepassed werd te traag. De scores waren dus weer duur. Alleen Mariëlle de Jong (2x) wist de eerste 5 minuten te scoren. Omdat ook de tegenstander niet gemakkelijk scoorde bleef het verschil hetzelfde 21-13. De volgende minuten werd de center van Almonte niet goed verdedigd en kon de Eindhovense ploeg dichterbij komen 25-21 in de 7e minuut. De laatste drie minuten werd Almonte, na een time-out, weer op de 0 gehouden en o.l.v. Diana v/d Boon, 8 punten dit kwart, werd de rust bereikt met een voordelig saldo van 10 punten 33-23. In de rust werd er afgesproken de bal sneller rond te passen in de aanval en in de verdediging hard te werken om de drive af te stoppen en goed uit te boxen en te rebounden. Er was goed geluisterd en er werd meteen met scherp geschoten. Met drie driepunters in 3 minuten (11driepunters voor het team in de hele wedstrijd ) van Jacoline Zwaan, Ilse v/d Oever en Diana v/d Boon leek het vele schieten op de training de laatste weken dan toch eindelijk zijn vruchten te gaan afwerpen. Jacoline Zwaan en Diana v/d Boon scoorden ook nog tweepunters en toen de rook na 5 minuten was opgetrokken was de wedstrijd beslist 52-28. Grasshoppers bleef goed aanvallen en nu namen Jamie Vletter, Nadine Sluys (driepunter +2scores)en Ilse v/d Oever ( derde driepunter) het scoren over. In de verdediging werd weinig weggeven en met een 30-7 tussenstand in dit kwart was de voorsprong 63-30 geworden. Het laatste kwart kon natuurlijk het hoge schotpercentage van het derde kwart niet vast worden gehouden. Willemieke Zwaan en Willeke krijgsman scoorden de eerste minuten en vergrootten daarmee de voorsprong nog. De concentratie in de verdediging werd minder en Almonte kon deze periode weer wat meer scoren. Marloes van Klaveren, met twee driepunters en twee vrije worpen, nam samen met Diana v/d Boon, Nadine Sluys en Jacoline Zwaan het scoren verder voor haar rekening en met een fraaie 81-41 eindstand eindigde deze wedstrijd. Scores: Diana v/d Boon: 21, Jacoline Zwaan: 14, Ilse v/d Oever: 9, Nadine Sluys: 9, Marloes van Klaveren: 9, Mariëlle de Jong: 8, Jamie Vletter: 5, Willeke Krijgsman: 4, Willemieke Zwaan: 2.