Meisjes ere-divisie: Grasshoppers – Black Eagles

Ruime overwinning voor MJ1 Grasshoppers tegen Black Eagles 70-30 In Rosmalen, de thuishaven van Black Eagles, was maar moeizaam gewonnen en Grasshoppers moest flink aan de bak om de broodnodige punten binnen te halen. De dames speelden na lange tijd weer eens een goede wedstrijd en kwamen goed tot scoren waardoor een mooie en verdiende overwinning werd geboekt: 70-30. Grasshoppers had een goede start. Door de felle man-to-man verdediging kwam de tegenstander meteen in de problemen en moest collega coach Kees Akerboom in de derde minuut vluchten in een time-out. Ondertussen was de stand al 12-0 door scores van Willeke Krijgsman met o.a. een driepunter, Nadine Sluys, Marloes van Klaveren en Ilse v/d Oever. De volgende minuten ging het scoren wat minder vlot ook omdat er een aantal vrije worpen werden gemist. In de verdediging werden er weinig kansen weggegeven zodat Black Eagles maar tot 6 punten kwam en met een 17-6 voorsprong de eerste periode werd afgesloten.
Mariëlle de Jong opende het 2e kwart met haar eerste driepunter maar Grasshoppers kon de voorsprong niet echt vergroten en had geluk dat de veel langere speelsters van Black Eagles onder het bord veel misten. Grasshoppers verdedigde deze periode minder fel en had te weinig verdedigingsrebounds en helemaal geen aanvalsrebound. In de aanval werden de 2 tegen 1 situaties niet goed uitgespeeld en zo verzuimde de Katwijkse ploeg de definitieve tik uit te delen en bleef het verschil rond de 11 punten hangen. Marloes van Klaveren en Nadine Sluys scoorden in de laatste minuut en wisten daarmee het verschil naar 15 punten bij rust te tillen 29-14. Ondanks waarschuwingen in de kleedkamer dat er geconcentreerd en fel verdedigend begonnen moest worden, begon Grasshoppers slap en kreeg in 2 minuten 7 punten om de oren 29-21. Een teamwissel van 4 speelsters was noodzakelijk om de trein weer op de rails te krijgen. Met driepunters en scores van Mariëlle de Jong en Jamie Vletter en scores van Diana v/d Boon, Willeke Krijgsman en Ilse v/d Oever drukte Grasshoppers nu wel door en bracht de stand in 5 minuten van 29-21 naar 49-23. Het beslissende gaatje was geslagen al kon Black Eagles de laatste minuten nog iets terug doen. Via 49-28 werd deze periode afgesloten met een 51-28 voorsprong.
Het vierde kwart kon Black Eagles de opgelopen achterstand niet meer verkleinen. De verdediging van Grasshoppers was wel weer slordig maar omdat in de aanval Mariëlle de Jong met scherp schoot (drie driepunters van haar totaal van 5 deze wedstrijd ) en ook Willeke Krijgsman deze middag op dreef was liep het verschil op naar 30 punten. Jacoline Zwaan viel nog geblesseerd uit na een ongelukkige landing met haar rug op de basket maar de punten bleven in Katwijk en met een 70-40 eindstand haalden de junioren na een lange periode van kwakkelen eindelijk weer eens een goede overwinning. Scores: Mariëlle de Jong: 19