meisjes eredivisie: Almonte – Grasshoppers

Na twee weken rust begon voor de MJ de competitie weer met de uitwedstrijd tegen Almonte in Eindhoven. Grasshoppers miste nog steeds 4 basisspeelsters: Brenda Guyt, Mariƫlle de Jong, Lieke van Bohemen en Jamie Vletter. Niet de minste speelsters van de ploeg en Grasshoppers wist dat het daardoor een moeilijke wedstrijd kon worden tegen de op de een na onderste plek staande Brabantse ploeg. Die verwachting kwam uit doordat er zeer matig werd gespeeld. In de tweede helft kon toch het initiatief naar de goede kant voor Grasshoppers worden getrokken en werden de punten mee naar Katwijk genomen 64-54. Het was duidelijk dat het wedstrijdritme na de rustperiode niet aanwezig was bij beide ploegen.Veel missers en balverlies kenmerkten de eerste minuten van de wedstrijd. Voor Grasshoppers opende na drie minuten Diana v/d Boon de score na een goed gelopen break. De ploegen bleven om en om scoren en hielden daarmee de stand in evenwicht. Almonte had veel fouten nodig om Grasshoppers af te stoppenen stond al gauw op 5 fouten.Door het slecht nemen van de vrije worpen, alleen Ilse v/d Oever was met 3 uit 4 een uitzondering, verzuimde de Katwijkse ploeg om afstand te nemen en werd met een minimale voorsprong de eerste periode afgesloten 15-16. De tweede periode bleef Grasshoppers slap verdedigen en slordig spelen in de aanval. Jacoline Zwaan liet zien dat de voor Kerst ingezette verbetering in haar spel zich ook nu doorzette en met een twee en driepunter hield zij haar ploeg in de race 22-23. Almonte kwam even voor 26-23 maar scoorde vervolgens 4 minuten niet. Grasshoppers profiteerde niet door maar 2 uit 7 vrije worpen te benutten maar kwam wel weer aan de leiding 26-27. Met een driepunter in de laatste seconde zette Ellen van Klaveren de ruststand op het bord in het voordeel van Grasshoppers 30-32. Het derde kwart startte Almonte met een zoneverdediging en moest Grasshoppers even zoeken naar de juiste oplossing. Grasshoppers had geluk dat de Brabantse ploeg in deze minuten een aantal vrije kansen liet liggen een daardoor niet op achterstand kwam. Na een goede aanval, die de zeer hardwerkende Marloes van Klaveren bekroonde met een fraaie driepunter, ging de aanval beter lopen en bleef Grasshoppers op voorsprong staan 37-41.De laatste twee minuten scoorde Almonte niet meer. Grasshoppers nam geen definitieve voorsprong door maar 2 uit 6 vrije worpen te scoren. Met haar tweede driepunter zette Marloes van Klaveren Grasshoppers op een 39-46 voorsprong aan het eind van de derde periode.
Het laatste kwart liep Grasshoppers door driepunters van Ilse v/d Oever en Jacoline Zwaan meteen weg 41-52. Almonte kwam nog even terug tot 6 punten, maar scores van Nadine Sluys, Marloes van Klaveren en Diana v/d Boon brachten het verschil weer terug naar 10 punten. Met het ingaan van de laatste minuut was het verschil weer 7 punten maar vrije worpen van opnieuw Diana v/d Boon en Willemieke Zwaan bepaalde de eindstand op 54-64.