Meisjes Junioren: Binnenland – BV Den Helder

Verdedigend geeft men in de openingsfase teveel ruimte weg aan de goed schietende helderse meiden en dus kijkt men binnen 3 minuten tegen een 0-9 achterstand aan. Linda Appers is de eerste die in aanvallend opzicht iets terugkan doen en vanaf de vrije worplijn wordt het 1-9. daarna volgen goeie scores en komt Binnenland terug in de wedstrijd 7-9. Den Helder blijft met scherp schieten en na periode 1 is het 11-18. In de 2e periode blijft het probleem nog altijd in de barendrechtse defense te liggen. Coach Mourik vraagt in een time-out om meer felheid. Na 13 minuten is het mede door jantine Kraak 17-24. Linda Appers reboundt zich ondertussen rot.

22-34 In de 2e helft opent Binnenland sterk onder leiding van Yvonne van Daalen weet eerst Jantine Kraak 5 punten te scoren en daarna Yvonne zelf ook 5 zodoende komt Binnenland terug in de wedstrijd 34-38. Vrije worpen en een score van Linda Appers op assist van Mirelle Lagendijk zorgen voor een gelijke stand 38-38 na 8 minuten een driepunter van den Helder tekent echter weer de verdedigende moeite aan Barendrechtse kant.

46-44. In die slotfase en in het begin van de 4e is er geen gebrek aan werklust. De meiden lijken te beseffen dat er kansen zijn om de winst te pakken vandaag, maar echt doordrukken kan Binnenland ook door de helderse press niet. Na 48-46 komt den helder dankzij Fleur Joor weer langszij, maar bij Binnenland blijven ook Yvonne van Daalen en Jantine Kraak de basket vinden. Het blijft puntje puntje en Mariette Ruighaver wordt ook nog een keer heel fraai op haar wenken bediend 52-50, De 2 vrije worpen die Jantine Kraak benut blijken met nog 2 en halve minuut echter het laatste wapenfeit te zijn bij de Binnenland: 54-53. Den helder krijgt dankzij hun press de Binnenland junioren uiteindelijk toch op de knieen, De 6 lay ups die Binnenland nog krijgt worden echter niet meer verzilverd en Den Helder wint uiteindelijk met 54-57.