Meisjes Junioren Cape Holland – BC Utrecht 75 – 55 (34 – 28).

Zonder Celeste en Kim die met het kadetten team meededen maar met Leonie en Naomie moesten we tegen Utrecht. Een team waar wij vorige keer met moeite van hadden gewonnen en met de afgelopen wedstrijd nog in ons achterhoofd hadden wij wel iets recht te zetten. We begonnen met een redelijk groot team en de eerste score was ook voor ons, doordat we verdedigend niet helemaal klaar waren kon de tegenstander ondermeer twee 3 punters een kleine voorsprong nemen. Echter na twee goede aanvallen van ons hadden we de stand weer recht getrokken en konden zelfs de voorsprong in het tweede gedeelte van het 1e kwart vergroten naar een stand van 15 – 11 aan het einde van dit kwart. Het tweede kwart begonnen we waar we het eerste kwart waren gebleven en konden redelijk makkelijk uitlopen naar een voorsprong van 11 punten na 6 minuten spelen. Helaas zagen we geen kans om in de resterende minuten de voorsprong te vergroten en kon Utrecht nog iets van de achterstand verkleinen zodat we gingen rusten met een stand van 34 – 28 (19-17). De tweede helft hadden we de verdediging iets veranderd en konden we de aanval van de tegenstander wat makkelijker afstoppen, terwijl het aanvallend ook wat beter ging lopen waardoor de voorsprong langzaam maar zeker groter werd. Vooral de kansen die we inside kregen werden beter benut waardoor aan het einde van het derde kwart we een stand hadden bereikt van 59 – 38 ( 25 – 10 ). Het vierde kwart werd het aanvallend en verdedigen wat minder maar kwam de voorsprong niet meer in gevaar. We gingen ook wat voorzichter spelen om ervoor te zorgen dat we zonder blessures deze wedstrijd konden beĆ«indigen. Dit kwam het niveau van de wedstrijd niet ten goede ook al omdat er bij de tegenstander het beste er ook wel vanaf was. Het wachten was op het eindsignaal zodat we ons langzaam maar zeker kunnen gaan opmaken voor de final four , met nog 1 wedstrijd in de reguliere competitie is het vooral belangrijk om heel te blijven want het afgelopen seizoen hebben we al genoeg te maken gehad met blessures.