meisjes junioren ere-divisie: Grasshoppers-Arnhemia Eagles

Eindelijk weer winst voor Meisjesjunioren 1 Grasshoppers tegen Arnhemia Eagles 53-64. Na 6 wedstrijden verloren te hebben wist Grasshoppers MJ1 donderdag na een lange heenreis met veel files toch uit Arnhem de winst mee naar huis te nemen. De eerste minuten grossierden beide ploegen in balverlies maar Grasshoppers ging toch beter met de kansen om. Diana v/d Boon opende de score en kreeg assistentie van Nadine Sluys (driepunter) en Ilse v/d Oever (score en vrije worp). Halverwege dit kwart was de 4-8 voorsprong voor Grasshoppers.Het tempo lag hoog maar Grasshoppers liep zichzelf een beetje voorbij en gooide veel ballen weg. Arnhemia Eagles profiteerde goed en boog de achterstand in twee minuten om naar een 10-8 voorsprong. De twee volgende minuten waren weer voor Grasshoppers en met scores van Diana v/d Boon, Ilse v/d Oever en Marloes van Klaveren lag het initiatief weer bij Grasshoppers 15-10. Arnhem gaf zich niet gewonnen en een minuut later was de stand weer bijna gelijk 14-15, maar Marloes van Klaveren zorgde met een driepunter ervoor dat haar ploeg met een kleine voorsprong dit kwart kon afsluiten 14-18.
Het tweede kwart had Arnhemia Eagles veel fouten nodig om Grasshoppers af te stoppen. Met 11 uit 12 vrije worpen benutten Diana v/d Boon, Jamie Vletter, Willemieke Zwaan en Mariƫlle de Jong bijna optimaal de scoringskansen. In de verdediging had de kleine Katwijkse ploeg moeite met de lengte van de tegenstander en zo kon Arnhem in het spoor blijven van Grasshoppers. Via een 14-15 tussenstand in deze periode ging Grasshoppers met een kleine voorsprong de rust in 28-33.
De derde periode nam Jamie Vletter haar ploeg op sleeptouw en met 10 van de 13 punten in dit kwart zorgde zij ervoor dat Grasshoppers steeds aan de goede kant van de score bleef. Grasshoppers nam 10 punten voorsprong, maar speelde de 2-1 situaties niet goed uit en verzuimde zo de voorsprong te vergroten en de genadeklap uit te delen. Arnhem bleef terecht geloven in een goed resultaat en strafte de fouten in de verdediging van de Katwijkse ploeg niet helemaal genadeloos af en zo bleef er steeds een verschil tussen de 4 en 8 punten. Met een 38-46 stand werd de derde periode afgesloten.
In het laatste kwart bleef de eerste minuten het gaatje 8 punten door scores van Nadine Sluys en Jamie Vletter 42-50. Balverlies en te snelle schoten in de aanval brachten Arnhem weer helemaal terug in de wedstrijd 47-50. Na een time-out werd er weer iets meer met verstand gespeeld en omdat Arnhem de volgende 4 minuten niet scoorde kon eindelijk het beslissende gaatje worden geslagen. De vrije worpen werden minder goed genomen (4 uit 8), maar in de 9e minuut was het verschil, o.a. door een driepunter van Marloes van Klaveren, tot 14 punten opgelopen 47-61. De laatste minuten werden goed uitgespeeld en kwam de winst niet meer in gevaar 53-64. Jamie Vletter: 18