Meisjes Junioren: Grasshoppers start competitie met een forse nederlaag

Na een goed begin met een driepunter van Marloes van Klaveren en benutte vrije worpen door Nadine Sluys en Lieke van Bohemen en een goed draaiende verdediging werd een kleine voorsprong gepakt 2-7. De volgende 7 minuten ging het licht uit doordat er geen bal meer door de ring wilde gaan, ondanks de goed uitgespeelde kansen. Ook in de verdediging werkte deze frustratie door en werd DAS alle vrijheid geboden om te scoren. In plaats van harder te gaan werken om dit tij te keren, gingen de koppies hangen en werd er gegrossierd in balverlies. Doorwisselen en twee time-outs in de eerste periode hadden ook geen effect en het frank en vrij spelende DAS nam een grote voorsprong 22-8. Het tweede kwart liet in het begin geen ander Grasshoppers zien. De hard werkende Jamie Vletter bleef sleuren en werken om haar ploeg op de rails te krijgen maar kreeg het ook niet voor elkaar. Tot de 7e minuut werd de achterstand alleen maar groter 30-11. Daarna vielen er eindelijk een paar ballen in en werd er ook meteen beter verdedigd. Met een driepunter en twee scores in de laatste minuut van Lieke van Bohemen leek even het vertrouwen terug te komen. Met een 38-23 ruststand werd de kleedkamer opgezocht. Grasshoppers begon weer zeer slecht aan de derde periode. In 9 minuten tijd werd er precies 1 keer gescoord door Brenda Guyt in de derde minuut. Vrije lay-up’s, goede schotkansen, er lag een enorme deksel op de ring en er ging niets in. Willemieke Zwaan en Nadine Sluys wisten eindelijk in de laatste minuut weer te scoren maar toen was de wedstrijd allang beslist 55-30. In het vierde kwart was even de vechtlust van het echte Grasshoppers te zien. Fel pressend en ballen pakkend en eindelijk ook ballen er in gooiend, werd de achterstand in 4 minuten tijd terug gebracht tot 15 punten door scores van Diana v/d Boon (7), Jamie Vletter(4) en een vrije worp van Lieke van Bohemen 55-40. De overige 6 minuten viel het scoren weer bijna stil. Alleen Brenda Guyt en Jacoline Zwaan verzilverden een score met bonus en daardoor won DAS zeer verdiend, maar misschien ietwat geflatteerd met 74-46. Coach Ria Bröring na afloop van de wedstrijd: “Als je maar 46 punten maakt kun je geen wedstrijd winnen. We moeten er meer ballen in gaan gooien. De ploeg moet leren om hard te blijven werken in de verdediging en de frustraties van de aanval daar niet te laten door werken. Ook moet iemand de leiding gaan nemen in het veld en moet er beter geluisterd worden. Dat is typerend voor en jonger en onervaren ploeg maar ik heb goede hoop dat, dat over aan aantal wedstrijden langzaam aan zal gaan verbeteren. Ondertussen moeten we gewoon hard blijven trainen en leren om alles te geven zowel op training als in wedstrijd.”