meisjes junioren: Grasshoppers – Wildcats

Tegen de leider in de competitie Wildcats uit Nijmegen heeft Grasshoppers eigenlijk onnodig verloren. Wildcats kwam zonder de speelsters, die in dames 1 meespelen naar Katwijk en dat scheelt een slok op een borrel. Grasshoppers wist hiervan niet te profiteren door slecht te verdedigen en aanvallend niet de kansen te benutten en kwam daardoor net te kort om de winst in Katwijk te houden 50-59. Vanaf het begin van de wedstrijd werd al weer duidelijk dat de scores duur zouden zijn deze middag. Marloes van Klaveren opende de score met twee vrije worpen, maar daarna verzuimde Grasshoppers een voorsprong te nemen door een aantal vrije kansen niet te verzilveren. Doordat het in de verdediging een doorgangshuis was kreeg Wildcats veel lay-up’s, maar ook hun vizier stond niet op scherp zodat de achterstand nog beperkt bleef 2-7. Beide ploegen bleven doorrommelen, waarbij Wildcats het iets beter deed en het eerste kwart met een 7-12 voorsprong afsloot. Het tweede kwart waren de 2 ploegen aan elkaar gewaagd. Wildcats moest veelvuldig aan de noodrem trekken om Grasshoppers af te stoppen.Maar 6 uit 10 vrije worpen en scores van Jamie Vletter, Nadine Sluys, de na een lange blessure weer voor het eerst spelende Mariëlle de Jong en een driepunter van Willeke Krijgsman waren niet voldoende om de achterstand weg te poetsen. In de verdediging werd niet scherp werd gespeeld waardoor er te veel kansen weggegeven werden en met een 15-15 tussenstand kwam de 22-27 ruststand op het bord. Het derde kwart kwam Grasshoppers niet alert het veld op en kreeg in twee minuten 7 punten om de oren voordat de ploeg weer een beetje bij de les was 22-34. De volgende 5 minuten zat de verdediging op slot en met scores van Willeke Krijgsman, Mariëlle de Jong werd de achterstand teruggebracht tot 29-34.Wildcats gooide een driepunter erin en Lieke van Bohemen, voor het eerst weer aan het spelen sinds half oktober, gooide twee vrije worpen er in. Daarna kon Grasshoppers niet doordrukken door in de aanval te missen en in de verdediging de deur weer wijd open te zetten 31-43. Jamie Vletter met een score en bonus en Mariëlle de Jong beperkten de schade 35-43, maar toch ging Grasshoppers de laatste periode met een 35-45 achterstand in. De laatste periode probeerde Grasshoppers via een press nog iets aan de achterstand te doen. De press leverde ook een aantal keer balwinst op, waarna er niets positiefs mee werd gedaan en de achterstand niet kleiner werd. Wildcats bleef veel fouten maken om Grasshoppers af te stoppen, maar ook vanaf de vrije worp lijn stond, met uitzondering van Jamie Vletter 7 uit 9, het vizier niet op scherp. Wildcats verloor een aantal speelsters met 5 fouten en had ook moeite met de basket te vinden, maar net als Grasshoppers aansluiting leek te krijgen werd er even een driepunter gescoord. Grasshoppers kwam dus niet dichterbij en verloor daardoor met 50-59 na een matige wedstrijd van beide ploegen. Het positieve na deze wedstrijd was dat zowel Mariëlle de Jong als Lieke van Bohemen na een langdurige blessure weer op de weg terug lijken te zijn en hopelijk de komende weken een positieve impuls kunnen geven aan het spel van hun ploeg.