Meisjes junioren: Grasshoppers – Windmill Flyers

Zaterdag kon MJ1 met maar 7 fitte speelsters aan de wedstrijd beginnen. Brenda Guyt (achillespees), Lieke van Bohemen (knie) en vorige week kwam daar ook Mariƫlle de Jong (knie) nog bij, waren geblesseerd. Gelukkig kon Ilse v/d Oever, niet helemaal fit, weer plaats nemen op de bank om in geval van nood te spelen. Dat was ook inderdaad nodig omdat in de tweede periode Jamie Vletter door haar enkel ging en een aantal speelsters in de slotfase met vijf fouten het veld moesten verlaten. TWF eindigde met maar 3 speelsters in de laatste seconden tegen 4 van Grasshoppers. Gelukkig was daarvoor de beslissing al gevallen en kon het als team hardwerkende Grasshoppers tegen een soms veel te hard spelende tegenstander na een spannende wedstrijd de winst pakken 72-68. Grasshoppers begon zoals vaak moeizaam scorend aan de wedstrijd en liet in de verdediging te veel rebounds pakken door TWF. De verdediging gaf te veel ruimte weg voor de drive en dat resulteerde in een 4-16 achterstand in de 5e minuut en een time-out voor Grasshoppers. Daarna werd er beter verdedigd en door het inbrengen van Nadine Sluys, die met twee mooie drives scoorde, en een driepunter van Marloes van Klaveren kreeg ook de aanval meer swung en was het binnen 1 minuut weer 11-16. Nu nam TWF een time-out en werd het scoringsritme van Grasshoppers weer afgebroken en werd de achterstand weer 10 punten 11-21. Jamie Vletter, Nadine Sluys en Willemieke Zwaan, met een fraaie driepunter, zetten hun ploeg toch weer op het goede spoor en zo was de achterstand nog maar twee punten aan het einde van de eerste periode 19-21. Het tweede kwart begon Willemieke Zwaan met waar ze mee was geƫindigd, nl. een driepunter en kwam Grasshoppers voor het eerst op voorsprong. TWF profiteerde van hun lengteoverwicht en scoorde twee keer, maar ook Diana v/d Boon en, de ook nu weer goed spelende, Jacoline Zwaan scoorden 26-25. Even was de ploeg de kluts kwijt toen Jamie Vletter door haar enkel ging en bij haar andere geblesseerde maatjes op de bank mocht plaats nemen. TWF pakte opnieuw een voorsprong 26-30 voordat Jacoline Zwaan met een driepunter iets terug kon doen. Ondanks scores van Willeke Krijgsman en Marloes van Klaveren ging de Katwijkse ploeg toch met aan achterstand de kleedkamer in 32-36. Het was duidelijk wat er beter moest gaan. Beter uitboxen in de verdediging, minder balverlies lijden, in de aanval sneller beslissen, waardoor er meer tempo in de aanval zou komen, meer bewegen op weakside, in de aanvalsrebound gaan en vooral kei en keihard werken. Met deze opdrachten werd de ploeg weer het veld ingestuurd. Willeke Krijgsman scoorde meteen een driepunter. Omdat er hard werd gewerkt in de verdediging kreeg TWF meer moeite met scoren. Diana v/d Boon en Jacoline Zwaan, met een score en weer een driepunter, namen in de aanval hun team op sleeptouw. Met een serie van 5 uit 8 vrije worpen zorgde Willike Krijgsman voor de 47-45 voorsprong en Ilse v/d Oever en Jacoline Zwaan breidden dat uit naar 50-45 in de 7e minuut. TWF kwam met een driepunter vlak voor tijd weer terug 52-51. Nadine Sluys vergrootte de marge zodat met een 54-51 stand de derde periode werd afgesloten. Het vierde kwart moest de beslissing gaan brengen en bij beide ploegen liepen een aantal speelsters met 4 fouten rond. Willeke Krijgsman herhaalde de opening van de 3e periode en knalde er droog een driepunter in 57-51. Vervolgens werd er even helemaal niet verdedigd en met drie scores op rij en geen goede beslissingen in de aanval was de stand weer gelijk 57-57 na 4 minuten. Na een time-out werd er weer hard gewerkt in de verdediging en waren de rebounds voor Grasshoppers. In de aanval werd er door Diana v/d Boon 2x, een driepunter met bord van Nadine Sluys, en een vrije worp van Willeke Krijgsman nu een gaatje geslagen 65-58 in de 7e minuut. Maar ook TWF vocht terug 65-63 maar ging in de verdediging steeds harder spelen en zag daardoor een aantal mensen met het maximale aantal fouten naar de bank verdwijnen. Willeke Krijgsman en Jacoline Zwaan benutten 4 van de 6 vrije worpen 69-63 in de 9e minuut.Twee keer slecht verdedigen en weg was de voorsprong weer met het ingaan van de laatste minuut 69-67.Grasshoppers miste nu 4 vrije worpen op rij, maat ook de TWF vergat te scoren. Jacoline Zwaan gooide wel haar vrije worpen er in 71- 67 en inmiddels stond TWF met nog maar 4 in het veld. Ook Grasshoppers maakte een fout en kwam met 4 man te staan en TWF schoot maar 1 vrije worp raak 71-68. Met nog 5 seconden op de klok werd Ilse v/d Oever foutief gestopt en opnieuw verloor TWF een speelster en stond het met 3 man in het veld. Ilse gooide er 1 vrije worp er in en met een voordelige marge van 4 punten met nog 5 seconden op de klok kon het niet meer fout en won, het door 5 blessures, nu zwaar gehandicapte Grasshoppers de wedstrijd 72-68. De tweede helft werd er hard gewerkt, maar werd de drive niet goed afgestopt. Het grote verschil met de eerste helft was het veel grotere aantal verdedigingsrebounds, waarvan Marloes van Klaveren als kleintje er veel pakte, en dat er minder balverlies werd geleden. Grasshoppers kreeg heel veel vrije worpen en omdat die tegen een goed percentage werden benut vooral door Willeke Krijgsman en Jacoline Zwaan kon zo de dikverdiende overwinning gepakt worden en met een tevreden gevoel dit jaar worden afgesloten.