MPC Capitals – Cape Holland Den Helder

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Boot doet Den Helder in het schip

De ploeg van Ton Boot vaart snel uit en halverwege ligt het schip al vijf zeemijlen voor op Cape Holland Den Helder met een stand van 62-28.

Vanavond weer een topper tussen Cape Holland en MPC Capitals. Met Den Helder heb je een team waarvan je nooit weet wat je kunt verwachten, vind Boot om toch coach Buis een hart onder de riem te steken. In tegenstelling tot de twee vorige spannende duels tussen de twee club is de derde een eenzijdige pot basketball. Wel een bijzondere want sinds 23 maart 2002 heeft MPC Capitals weer een wedstrijd gewonnen met een eigen score van boven de honderd punten. Daarnaast komt het zelden voor dat een ploeg die door Boot wordt gecoacht over de 100 punten scoort.

Voor Eric Buis was er geen verklaring voor het spel van zijn team. Hij vind dat de nieuweling Jay Locklier niets te verwijten viel. Gelijk heeft die en de andere man die ondanks de slachtpartij goed heeft gespeeld is Latrece Williams. Hij heeft vanavond weer laten zien dat hij een goede center is. Maar ondanks het goede spel van Williams verwijt Buis zijn starters dat ze met een slechte houding in het veld hebben gestaan. Buchanan krijgt het eerste open schot. Daar heb ik ze op geattendeerd. Door middel van dit voorbeeld geeft Buis aan dat zijn spelers niet hebben gedaan wat hij van ze verwacht.

Voor MPC Capitals is dit een leuke pot waarmee veel reclame wordt gemaakt voor de club. Superlatieven komen te kort maar toch vind Boot, kritisch zoals altijd, minpunten. Als we rebounden zoals vanavond hebben we tegen de topploegen niets in te brengen. Hij vind ook nog steeds dat MPC Capitals niet op hetzelfde niveau zit als EiffelTowers en de Astronauts. We spelen nog te wisselvallig en als wij op onze top spelen tegen de toppers, spelen die op hun gemiddelde. Maar ik heb wonderschone dingen gezien en de scheidsrechters hebben goed gefloten.

Om terug te komen op de wonderschone dingen, de behind-the-back-pass van Buchanan op Reed is een mooi voorbeeld.. Young pakt de rebound van zijn eigen gemiste schot en schiet al draaiende in de lucht alsnog en ditmaal raak.

Het derde kwart is voor Den Helder het beste kwart, alleen hebben ze niet veel geprofiteerd van de inzinking van MPC Capitals.

Op naar Nijmegen voor de topper tegen EiffelTowers. De grootste overwinning van voor vanavond in de laatste vier jaar is behaald op 20 oktober 2002 door het toenmalige MPC Donar tegen datzelfde EiffelTowers. (111-71)