1e kwart: 27-20
2e kwart: 41-40
3e kwart: 54-58
4e kwart: 67-71
bezoekers : 2450 Bizar… Het blijft een mooi affiche, MPC Capitals – Demon Astronauts. Wedstrijden tussen deze twee kemphanen van de halve finales play-offs vorig seizoen leveren altijd spektakel op. Een spektakel is de tweede competitiewedstrijd van MPC Capitals zeker geweest. Emoties, spanning en rommelig basketbal allemaal ingrediĆ«nten van dit spektakel. Travis Young zal vanwege een lichte liesblessure geen rol spelen vanavond. De eerste minuten van de wedstrijd zijn voor Demon Astronauts die door een goede verdediging MPC Capitals tot waanzin drijven. Allerlei slechte opties leveren weinig punten op en alleen maar eenvoudige breaks voor Demon Astronauts. Ondanks dit goede spel weten de spelers van Demon Astronauts hun frustraties niet te beheersen. Joe Spinks krijgt voor het beledigen van de scheidsrechter een technische fout. Halverwege het kwart begint de opleving waarin MPC Capitals goed speelt en aan de leiding komt. De mannen van Ton Boot gaan vervolgens met een stand van 27-20 het tweede kwart in. Voor Milko Lieverst begint zijn partij goed in het eerste kwart. Hij gaat als topscorer voor zijn team in het eerste kwart met 9 punten naar de bank. De eerste tien minuten zijn ook de beste minuten voor MPC Capitals. Wat het team de resterende dertig minuten laat zien is beschamend. Aanvallen lopen telkens stuk mede door een goede verdediging van de tegenpartij en agressiviteit in de rebound ontbreekt behalve bij de altijd felle Gatis Melderis. Demon Astronauts beleeft vanaf het tweede kwart een aangename tijd. De achterstand loopt steeds verder terug tot aan 1 punt bij de rust. Het tweede kwart laat Kees Akerboom niet van zich horen terwijl hij tien punten maakte in het eerste kwart. Akerboom heeft in zijn tweede duel van MPC Capitals iets meer van zijn klasse laten zien. Na de rust haalt Demon Astronauts de thuisploeg echt in en geeft de voorsprong niet meer weg. Vanaf dat moment komen ze niet meer in gevaar maar echt weglopen kunnen ze ook niet. Coach Arik Shivek benadrukte in de rust dat als zijn team een goede defense speelt ze kunnen winnen. In de laatste twee kwarten behaalt de coach zijn gelijk. De laatste tien minuten zijn net zo rommelig en qua amusementswaarde net zo laag als de vorige twee. Het verschil tussen de ploegen blijft bestaan en Demon Astronauts neemt net zoals Woon!Aris afgelopen zaterdag terecht de punten mee naar huis. Rogier Jansen zakt volkomen door het ijs en is volkomen aan banden gelegd door Sergio Gipson. Jansen sluit de wedstrijd weliswaar af met zes punten maar ook acht turnovers. Het verlies van MPC Capitals afschuiven op een speler is niet terecht, de nederlaag verklaren door het aantal turnovers mag wel. MPC Capitals geeft over veertig minuten dertig maal de bal aan de tegenstander. Demon Astronauts mag zichzelf gaan verwijten waarom ze niet heel ruim hebben gewonnen. “Rond de kerstperiode staan we er en dan heeft iedereen geleerd. Het is bizar! Dertig turnovers heb ik nog nooit meegemaakt, net zoals 1/10 vrije worpen in de eerste helft zoals tegen Woon!Aris. Het betekent niets anders dat de oude spelers nog niet in hun ritme zitten en de nieuwe spelers nog niet voldoende hebben geleerd. Ik verwijt mijn spelers dat ze zo hard trainen maar niets leren. Het is gewoon een kwestie van interesse. Als je niets leert kom je ook nooit verder.” Een samenvatting uit het betoog van coach Ton Boot die afsluit met, “het is een surrealistische voorstelling van Dali”.