MPC Capitals – Demon Astronauts

toeschouwers : 2100 scheidsrechters : Van der Eijnden & Veenstra 1e kwart : 23-11 2e kwart : 35-26 3e kwart : 49-39 4e kwart : 73-63
De tweede confrontatie in de competitie tussen Groningen en Amsterdam is door 2100 mensen bekeken. Aantallen die we voorheen alleen gewend waren bij play-off wedstrijden. De goede prestaties van voor de kerst brengen steeds meer mensen naar het Martiniplaza. Voor het eerst heeft het gronings publiek Travis Young, Little Travis genoemd, zien spelen en hij is met applaus onthaald. Ondanks dat hij wedstrijdritme ontbeert is hij goed voor 17 punten en technische hoogstandjes. Vanavond heeft hij, net zoals vorig seizoen overigens, laten zien dat hij een aal is die door alle verdedigingen heen glipt. De groningse club heeft met deze speler een team die alles kan. Buchanan zorgt voor driepunters, vanavond ook weer en behaalt uiteindelijk 23 punten. Reed is de Big Travis die inside veel scoort en Little Travis vormt de schakel tussen deze spelers. Er staat nu een uitgebalanceerd team wat tegen zijn top aan zit. In een korte voorbeschouwing vertelt Shivek dat beide clubs dicht bij elkaar zullen blijven en dat het zal resulteren in een lage score. In ieder kwart heeft MPC Capitals toch wel een gat van vijftien punten en echt dichtbij blijft Amsterdam dus niet. De gehele wedstrijd wordt gedomineerd door MPC Capitals die in de eerste tien minuten 12 punten voorsprong pakken. Verbazingwekkend is dat wel aangezien Mikalajunas al vier schoten mist en Amsterdam niets doet met de rebounds. De verdediging van MPC Capitals is in dit kwart zo hecht dat Demon Astronauts er amper door kan komen. Onmacht is van de gezichten af te lezen bij Amsterdam. Maar ondanks het strakke verdedigen zijn de 19 turnovers in de gehele wedstrijd voor Boot teveel. Dit is de verdienste van de lijstaanvoerder uit de competitie. Halverwege de wedstrijd is er misschien wel een record te noteren, in 20 minuten basketball zijn er maar vier vrije worpen genomen. Daarnaast behaalt Kriisa een 100% score uit drie driepunts schoten. Bij Amsterdam is Nii Nelson Richards de enige speler die driepunters binnen knalt en dit ook vijfmaal succesvol doet. Iedereen bij Demon Astronauts schrikt als Joe Spinks een aantal minuten languit op de vloer ligt. In een botsing met Travis Reed raken beide spelers met de knieen tegen elkaar. De knie van Spinks ziet er niet goed uit maar volgens de fysiotherapeut valt de blessure mee. Na deze gebeurtenis schiet Richards twee driepunters binnen en is het gat nog maar vijf punten. Enige spanning begint te komen op 3 minuten voor het einde maar heel koeltjes wordt de wedstrijd vanaf de vrije worplijn uitgespeeld en beslist. Volgens Boot kan dit team alleen nog maar hele kleine stapjes vooruit maken. Een stap die nog gemaakt moet worden is het inpassen van Travis Young. Zondag de volgende kraker, in een rechtstreeks duel om de derde plaats thuis tegen Tulip Den Bosch. Na de laatste wedstrijd, een nederlaag, heeft Boot en consorten wat recht te zetten tegen het team van zijn grote vriend Toon van Helfteren…