MPC Capitals – Fun4All

In 3 minuut is de wedstrijd beslist

De vorige wedstrijd werd ook bijna gewonnen door 3 minuten er even hard tegen aan te gaan. Toen kwam het nog bijna goed voor het groningse team. Vanavond was Fun4All de tegenstander voor MPC Capitals. De hekkensluiter van de competitie tegen de nummer vijf. De meeste bezoekers verwachten een soort van Nederland-Schotland wedstrijd waarbij Fun4All gekleineerd wordt.

Zoals wel vaker komen verwachtingen niet altijd uit. De wedstrijd gaat eigenlijk redelijk gelijk op. MPC Capitals buit het verschil in kwaliteit niet echt uit en verkrijgt een gaatje van maar zeven punten. De gebeten hond van de laatste tijd, Brant Bailey, scoort in het eerste kwart 10 punten. Daarna zien we hem niet echt meer terug in de wedstrijd. In de laatste minuten wordt er van de tribune opmerkingen gemaakt van Bailey is zeker weer het pispaaltje? en weg met de dictatuur en Bailey erin!.

Halverwege zijn we in de matte wedstrijd uitgekomen op een stand van 39-32. De daarop volgende tien minuten bepalen wie de wedstrijd zal gaan winnen. Sterker nog, in de laatste 3 mnuten van het derde kwart schakelt MPC Capitals een tandje hoger. Rogier Jansen passt tweemaal heel fraai op Travis Reed en daarmee begint een 14-0 run voor MPC Capitals.

Tot op die laatste 3 minuten volgde Fun4All goed, echter in de eindfase gaan ze toch nog stevig onderuit. Volgens de coach van MPC Capitals hebben ze goed toch een goede pot gespeeld. Ze spelen zelfs beter dan onder de oude coach.

Het laatste kwart is voor beide teams een drama. De wedstrijd is door de 14-0 run in het derde kwart toch al beslist. Er staat niets meer op het spel en dat straalt er vanaf. De zone verdediging van Bergen op Zoom, om de schade te beperken, levert niets op. MPC Capitals legt aan voor vele driepunters maar weinig ballen treffen de basket. Saillant detail is dat Fun4All in de laatste tien minuten zes punten scoort. Alle zes punten zijn voor Jermaine Young die in totaal tot 20 punten is gekomen en een goede pot heeft gespeeld.

Kijk naar de verdedigende rebounds en de wedstrijd is gespeeld, begint Ton Boot zijn nabeschouwing van deze wedstrijd. Er is geen vooruitgang gezien, maar ook geen achteruitgang , zijn woorden die hij nog toevoegt aan zijn beschouwing. Die rebounds maken inderdaad een verschil want MPC Capitals vergaart er 23 tegenover 6 voor Fun4All.

Het team kan anderhalve week bijkomen voor de topper tegen EiffelTowers. Hopelijk kan er weer verder gebouwd worden aan het team met of zonder Bailey. Geruchten zijn dat er geen geld is om het contract te verbreken en een nieuwe speler te halen. Zonder Bailey wordt alles wel moeilijk. Naast Bailey zijn er nog drie spelers die heel weinig tijd krijgen, dus blijven er zes spelers over. Zes spelers zijn niet voldoende om grootse prestaties neer te zetten zoals het behalen van een finale of het landskampioenschap. Het wisselvallige presteren van EBBC Den Bosch is een bewijs hiervan…