MPC Capitals – Landstede Hammers

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Inzet van de wedstrijd is de derde plaats en die is natuurlijk van belang voor het behalen van thuisvoordeel tot aan de finale van de play-offs. Voor MPC Capitals het hoogst haalbare na een moeizaam seizoen. Landstede Hammers voerde tijdens de kerst nog de ranglijst aan maar de derde plaats lijkt inmiddels onhaalbaar. De laatste wedstrijden verloopt het minder en vanavond wordt Tarrick Johnson gemist. Hij is geblesseerd en er wordt gevreesd dat we hem dit seizoen niet meer terug zien.

Landstede Hammers zit in een dipje en vanavond is het al heel snel duidelijk dat het ook niets in te brengen heeft tegen MPC Capitals. Zeker aan Groningse zijde loopt het soepel en de score loopt heel erg snel op. Opmerkelijk aan de 31 punten in dit kwart zijn dat er maar vier door veldscores gemaakt zijn.

Na afloop kun je concluderen dat MPC Capitals de wedstrijd heeft gewonnen door de driepunters en vrije worpen. Landstede Hammers kan gedurende de hele wedstrijd maar 13 keer aanleggen vanaf de lijn tegenover 33 voor MPC Capitals. Op de andere onderdelen zoals de rebounds was Zwolle de winnaar.

De tien punten verschil zijn een begin van een partij die richting een heuse slachtpartij gaat. Het gat wordt in iets meer dan vijf minuten door MPC Capitals verdubbeld. Misschien komt het wel doordat Hinson in dit kwart onzichtbaar is. De vlugge en goed scorende speler voegt maar 2 puntjes toe aan zijn 10 uit het vorige kwart.

Na rust probeert Zwolle middels een zone-verdediging MPC Capitals te stoppen maar dat lukt niet geheel. Het gat van 16 bij de rust groeit zelfs even bijna tot 30 punten. Een aantal knullige ingooien van Zwolle worden vervolgens door Young tot scores verandert. De chaos lijkt compleet en MPC Capitals walst over de ploeg van Van de Belt heen.

Dertig minuten goed spelen is leuk maar zoals coach Boot na afloop zegt:de goede teams beheersen de slechte momenten en wij zijn dus dan geen goede ploeg. De laatste tien minuten zijn het aankijken bijna niet waard. Landstede Hammers begint wel veel geconcentreerder te verdedigen en loopt in. Misschien is het ook wel Capitals die gas terugneemt maar de stand wordt uiteindelijk een stuk dragelijker voor Landstede Hammers. Daarnaast natuurlijk een kater voor de Groningse fan want dertig minuten goed basketball gezien en dan uiteindelijk niet over de 100-punten grens heen.

De assistent-coach van Zwolle maakt duidelijk dat als het een tegenstander onder de 70 punten kan houden dan hebben ze een kans om te winnen. MPC Capitals haalt bijna de 100 dus die kans was er niet.

Boot sluit zijn verhaal af met Kriisa. De speler heeft een liesblessure en het is onduidelijk hoe ernstig het is. Hij is er kapot van, iedereen weet hoe graag die wil spelen en hij heeft gehuild. Sport is emotie en de emoties maken de sport nog mooier….