1e kwart: 20-22
2e kwart: 38-51
3e kwart: 72-75
4e kwart: 94-94
overtime: 97-104 In een uitverkocht en in gifgroen uitgedoste Horstacker gaat het dan gebeuren. Inzet is plaatsing van de Magixx voor de halve finale of een derde wedstrijd in Martiniplaza. Uiteindelijk wordt het na een bloedstollende pot basketbal het laatste en kan men in Groningen even opgelucht adem halen. Na het eerste kwart is het nog wel close tussen beide ploegen met 20-22 maar na het tweede kwart verwacht niemand nog een echt zinderende pot basketbal. Het team van MPC Capitals met drie guards maakt in een paar minuten het gat groot na een 12-0 run. Zo schiet de score ineens na 28-41 halverwege het kwart en lijkt er een grote overwinning aan komen. Opvallend is de rol van McGuthrie die normaal veel turnovers veroorzaakt en slechte schoten neemt. Hij scoort negen puntjes en is mede verantwoordelijk voor de ruime voorsprong. Dertien punten bij de rust is erg prettig voor de mannen van Boot die nu even verwijderd zijn van de afgrond. De Matrixx Magixx maakten donderdag duidelijk te kunnen vechten en in het derde kwart laten ze het weer zien. Na een mooie serie driepunters van beiden zijden slinkt het gaatje naar acht punten (57-65). Het duo Lubeck en Nurse brengen de Magixx zelfs weer op gelijke hoogte. De wedstrijd is andermaal op zijn kop gezet door de disco-gangers uit Nijmegen. Travis Young vertelt dat het een vrij normale gang van zaken is. “We made our run in the second quarter, and they did in the third quarter.”. Voor hem is de winst gekomen doordat de selectie van MPC Capitals breder en conditioneel sterker is. De 24 punten voor MPC Capitals in het derde kwart is vrij normaal maar 34 voor Nijmegen is wel erg veel. Mohammed zet zelfs Nijmegen nog even op voorsprong en dan ontploft de Horstacker. De supporters gaan er nog eens even goed voor zitten want in het vierde kwart komt de afgrond weer dichterbij voor MPC Capitals. Tien minuten lang puntje-puntje basketball met een kleine voorsprong voor Magixx afgewisseld door die van MPC Capitals. Technische fout voor Lubeck en later ook nog een onsportieve fout voor deze Amerikaan. Boot die twee time-outs achter elkaar opneemt. Nu blijkt dit een foutje geweest te zijn maar in de ogen van het arbitrale duo duurde de eerste time-out te lang en gaven de arbiters hem nog een time-out. Nog zeven minuten te spelen en Boot is door zijn praatminuten heen. Er staat nog 1:20 op de klok en een stand van 90-90. Lubeck en Melderis nemen afscheid vanwege hun vijfde fout en bij de stand 94-94 neemt Young het laatste schot. Zijn driepunter tolt de ring uit en dus verlengen. Een “oeeeehhh”-reactie van de supporters en men mag zich op gaan maken voor nog vijf minuten billen knijpen en nagels bijten. In die verlenging scoort Brempong namens Magixx maar later volgt er nog een enkel puntje voor Nurse. Twee aanvallende rebounds voor de mannen van Boot zijn cruciaal en betekenen dat de club nog leeft en de wedstrijd naar zich toe trekt. “Er is met geluk gewonnen en vanavond zijn wij de gelukkigste geweest”, aldus Ton Boot. McGuthrie vindt onomwonden dat het beste team heeft gewonnen vanavond.
De ontlading na de wedstrijd is voor hem net zo groot als toen die in 2002 in Nijmegen kampioen werd met de Astronauts en hun toenmalige coach Boot. Coach Van der Wielen vindt het jammer dat ze er toch nog niet zijn en is zeker niet blij met de fouten van Lubeck aan het eind. De Amerikaan vertelt dat ze in de overtime uitgeput waren en de twee aanvallende rebounds deden pijn. “We hebben het hele seizoen al problemen met de offensive rebounds maar vanavond deed het ons pijn”, volgens de topscorer van de wedstrijd. Dinsdag begint de serie opnieuw alleen is het dan alles of niets. De titel van Boot zijn eerste boekje met columns.