MPC Capitals – Matrixx Magixx

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De competitie is ten einde en de clubs kunnen zich op gaan maken voor de twee poules. Voor MPC Capitals stond het vooraf vast dat de uitslag van een andere wedstrijd zou bepalen in welke poule de club zou komen als ze winnen van de Matrixx Magixx.

Het is door het verlies van Rotterdam de oneven-poule geworden. Een aantal spelers zullen de wedstrijden in de poules niet meer meemaken. Heizer is vertrokken bij Nijmegen en in Groningen ziet men Detrick niet meer spelen. De Amerikaan heeft een hernia en is hoogstwaarschijnlijk uitgeschakeld voor de rest van het seizoen. Travis Young zal er wel weer bij zijn, de speler is mede door de krappe selectie weer in genade aangenomen.

Young speelt vanavond ook weer meer in Martiniplaza die met 3700 mensen goed bezet is. Vanaf het begin loopt MPC Capitals weg bij de gasten uit Nijmegen. Beetje bij beetje loopt het gat op tot bijna twintig punten. Zeker als Kriisa het Groningse team leidt wordt er veelvuldig gescoord.

Het team van Nijmegen is volgens MPC-coach Boot een goed team. Van een hecht team kan er niet gesproken worden maar bepaalde spelers hebben zeker wel kwaliteiten in huis. Lubeck, topscorer vanavond, is er een van die door zijn kwaliteiten het team draagt. Naast hem is er een man met veel ervaring: Michael Nurse.

Ondanks zijn ervaring begaat hij beginnersfouten zoals op 1:10 van het einde. MPC Capitals is in het nauw gedreven en staat nog maar vier punten voor en Nurse begaat zijn vijfde fout. Natuurlijk is het zuur maar het is ontzettend dom om vervolgens de middelvinger op te steken naar de jurytafel.

De vrije worpen die volgen op de technische fout en het balbezit doet Matrixx Magixx de das om en MPC Capitals kan opgelucht ademhalen. Na ver voorgestaan te hebben is het laatste kwart toch weer zeer benauwd verlopen.

Na afloop vertelt coach Ton Boot dat hij zeer opgelucht en blij is met de overwinning. Voor het kwakkelende team uit Groningen is dit zeer prettig vindt hij. Natuurlijk is de 50% winstscore in de eerste helft van de competitie teleurstellend. Hij voegt er aan toe dat de splitsing van de competitie mathematisch gezien oneerlijk is. Er is een sterke en beduidend zwakke poule.

Coach Van der Wielen vindt het wel prima in welke poule ze terechtkomen. Beide teams zullen uiteindelijk de play-offs wel gaan halen. Over de wedstrijd verteld hij dat MPC Capitals er goed in is geslaagd de offense van zijn team te verstoren.

Coach Boot en Van der Wielen zullen elkaar niet eerder weer treffen dan tijdens de play-offs. Dat is duidelijk na de zege van MPC Capitals.