MPC Capitals – Matrixx Magixx

Verbijstering, verslagenheid, teleurstelling en zo zijn er nog wel een paar bewoordingen die je kan geven over hoe het team van MPC Capitals zich zal voelen na afloop. Vreugde is er bij de spelers van de Matrixx Magixx. Gelijk hebben ze natuurlijk want in een wedstrijd die altijd close is geweest zijn zij uiteindelijk de winnaar gewonnen. Het wrange voor MPC Capitals is wel dat zij de wedstrijd controleerden alleen een periode van 20 seconden in het laatste kwart liet de wedstrijd kantelen.

Michael Nurse schiet op drie minuten van het een einde een driepunter bij een achterstand van zeven puntjes voor de Magixx. (75-68) Balinname en een aanval voor MPC Capitals is dan natuurlijk wat er zou komen. Niets is minder en de eerste bal inname komt heel snel in de handen van een Nijmeegse speler die vervolgens eenvoudig kan scoren. De press bij de balinname van MPC Capitals werkt want dit ritueel herhaalt zich nog tweemaal en zo scoren de gasten in 10 seconden driemaal op rij. (75-77)

Was het zo slecht dan allemaal vanavond? Erg goed en sterk was het zeker niet maar MPC Capitals nam wel de leiding. Halverwege het eerste kwart een gaatje van zes punten. Een grootse voorsprong wordt weggepoetst met een heuse full court press en met een 8-0 run voor Nijmegen wordt het gat gedicht.

De press en soms in combinatie met een zone-verdediging is de sleutel tot het succes vanavond. In het derde kwart na een ruststand van 40-33 loopt MPC Capitals weer een beetje weg. Opnieuw brengt een press van Nijmegen langszij en staat het voor de tweede maal op gelijke hoogte (44-44).

Je weet vooraf dat het een moeilijke wedstrijd wordt. Wij hebben een gewonnen en zij hebben een competitie wedstrijd gewonnen, aldus coach Boot. Een kat-in-het-bakkie-wedstrijd mag je uiteraard niet verwachten tijdens de play-offs alleen Nijmegen brengt voornamelijk vechtlust in en dat zou ook voor de mannen van Boot moeten gelden.

Die vechtlust brengt Matrixx Magixx in het laatste kwart aan de leiding na de zeer bizarre 20 seconden van balinnames die scores opleveren voor de ploeg van Van der Wielen. Drie punten achterstand en nu moet er een schutter zijn aan de kant van MPC Capitals maar Young zit op de bank. De kleine Amerikaan, verkozen tot allstar-speler, schiet in de eerste zes minuten van het kwart zijn ploeg nog naar een voorsprong door drie bommen.

Op het moment dat het echt belangrijk zit hij aan de kant. Ik heb hem al te lang laten staan en gebruikt. Hij liep naar adem te happen. Young is de enige speler met een conditionele achterstand. De verklaring van coach Boot.

Chris McGuthrie schiet dan de drie punter binnen alleen de twee veldscores en een vrije worp voor Nijmegen houden het gat in stand en zijn de MPC Capitals verslagen op een onderdeel waar zelf altijd zo hard op getraind wordt: vechtlust.

De boosheid van Boot steekt hij niet onder stoelen of banken al komt het vooral ten uiting via zeer cynische opmerkingen. Ze zijn morgen vrij want hier valt niet op te coachen. Trainen is zinloos. Lekker leven toch voor een topsporter. Hebben ze vanavond een lekker avondje. Zaterdag zien we wel weer hoe het dan gaat.

Rene van der Wielen glunderde van oor tot oor en heel begrijpelijk. Hij vond dat de press de ommekeer bracht en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Bescheidenheid ten top wellicht en zo eindigt een normale wedstrijd voor MPC Capitals abnormaal.de leiding na de mirafs alleen Nijmegen brengt voornamelijk vechtlu