MPC Capitals – Polynorm Giants (competitie deel2)

Waarom hebben teams nooit reserve-shirts mee? Ruim 2.000 mensen worden de dupe van de verwarring tussen het competitieboek van de NBB en de gids van de FEB. Volgens Polynorm Giants staat in het NBB-boek dat MPC Capitals in blauw-blauw speelt en in de FEB-gids wit-wit. De gasten uit Bergen-op-Zoom gaan uit van het NBB-boek en komen dus in de witte tenues. Gevolg is dat er dus 10 mannen in witte pakjes op het parket staan en we zijn beland in een situatie die bijna ieder seizoen wel eens plaats vind en de belachelijk voor woorden is. Amateurisme ten top in een professionele sport.

De nieuwe speler Randle van Bergen op Zoom maakt zijn debuut. Ze hebben ook geen keus want na vandaag mogen teams geen nieuwe spelers meer aantrekken. Randle is overgenomen van de failliete Belgische club Vilvoorde. Daarnaast speelt Jones na een blessure weer mee.

Beide ploegen kunnen nu wel drie kwartier langer warm lopen en beginnen extra goed uitgerekt en opgewarmd aan de wedstrijd. De warming-up was voor de Giants nog niet lang genoeg want de ploeg speelde een dramatische wedstrijd. De ploeg van Ton Boot speelt ook geen oogstrelend basketball maar controleert wel veertig minuten lang de pot.

Het eerste kwart kan Polynorm Giants vijf minuten bij blijven tot een stand van 12-9. Daarna is het voorbij en mag MPC Capitals het eerste kwart al afsluiten met een voorsprong van negen punten, 22-13. Phil Goss de grote man van de Giants heeft dan nog maar 2 puntjes achter zijn naam staan.

In het tweede kwart kan Bergen op Zoom de gastheren nog bijhouden en wordt het verschil tussen beide ploegen maar een puntje groter. Randle heeft nu al 12 punten op zijn naam maar na de rust zal hij niet meer scoren. Ondanks dat eindigt hij wel als topscorer van zijn ploeg de wedstrijd.

Opmerkelijk is hoe de coach Tony van den Bosch zijn ploeg leidt. Deze coach is een man die altijd fanatiek langs de lijn staat en aanwijzigingen geeft. Vanavond lijkt hij wel berust in het lot want fanatiek langs de lijn coachen was er niet bij. Daarnaast haalde hij in het derde kwart nog een technische fout op en meldde zich af voor de persconferentie. Het was al zo laat en om dan ook nog naar de persconferentie gaan zou echt te laat worden. De spelersbus stond nog ruim na de persconferentie voor de Martiniplaza

Na de rust is MPC Capitals meestal de scherpste en pakt het vaak dan een voorsprong. Tegen Bergen op Zoom gebeurt hetzelfde en halverwege het kwart is het gat echt geslagen met 17 punten, 51-34. Uit frustraties wordt de wedstrijd steeds grimmiger en de overtredingen steeds harder. Richardson is de eerste die een onsportieve fout op zijn naam zal krijgen.

Het gat is vijftien punten wanneer de ploegen, die er tot dan toe nog geen attraktieve pot van hebben gemaakt, weer gaan beginnen. Een driepunter van Melderis en het gat is zelfs al 20 punten en op iets minder dan twee minuten voor het eind scoort Goss een driepunter. Zijn eerste van de avond en tegelijk de laatste. De winst is al lang en breed binnen maar toch breken er kleine ruzietjes uit op het veld. Een heftige charge op Kriisa doet de vlam in de pan slaan en worden alle frustraties even getoond. Melderis krijgt in deze hectiek een technische fout die coach Ton Boot als onnozel bestempelt. Het slotwoord is voor McGuthrie die met een verre driepunter de stand op het bord zet.

Coach Boot is na afloop tevreden want de ploeg heeft 40 minuten gedomineerd alleen Young zat niet in de wedstrijd. Daarnaast moet je als ploeg leven met de idioterie van de FEB en hiermee refereert die naar de shirtjes-blunder. De ziekenboeg van Capitals is nog voor onbepaalde tijd gevuld met Detrick en Timmermans.

Een strafexpeditie voor Bergen op Zoom en voor MPC Capitals de derde overwinning op rij. De kansen om nog de play-offs te halen zijn bijna nul voor de Giants. MPC Capitals hoeft dus bijna niet meer bang te zijn om in de eerste ronde van de play-offs uitgeschakeld te worden door Bergen op Zoom