MPC Capitals – Telindus Oostende

Niets te zoeken in Europa sportief gezien maar toch van Oostende winnen

De drie Amerikanen van Oostende: Gardner, Yarborough en Dorsey zijn de mannen bij Oostende die de kar trekken. Ondanks hun kwaliteiten wist Oostende net zoals MPC Capitals hun eerste ULEB-Cupwedstrijd niet te winnen. MPC Capitals werd in Griekenland de hal uitgeblazen terwijl Oostende thuis de deksel op de neus kreeg van Cholet.

Oostende is samen met Cholet en KK Zadar eventueel te kloppen indien MPC Capitals op zijn toppen speelt en de tegenstander minder. Deze eerste thuiswedstrijd tegen Oostende zal dit aantonen. Tom Timmermans debuteert en McGuthrie speelt zijn eerste thuiswedstrijd. Over de nieuwe center Timmermans was coach Boot duidelijk na afloop:I dont know of he will stay but his level is disappointing me, maybe he can learn.

Travis Young probeert in de eerste minuten de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ondanks zijn driepunter en mooie passes verslikt hij zich ook regelmatig in de tegenstander en lijdt MPC Capitals vaak knullig balverlies. Maar na vijf minuten heeft MPC Capitals een 13-8 voorsprong en is de start goed te noemen. Het team is fel en met Daniel Novak aan het driepunterskanon is MPC Capitals gevaarlijk vanachter de driepuntslijn. Na de eerste tien minuten heeft Novak al tien punten achter zijn naam staan en heeft MPC Capitals tien punten voorsprong gepakt op Oostende. 31-21

Volgens Daniel Novak was er weinig verschil met de wedstrijd tegen Maroussi in Griekenland alleen vielen toen de schoten niet.

Na een score van McGuthrie die helemaal vrij kon aanleggen ontploft de coach van Oostende uit woede. Hij staat te springen en te schreeuwen voor de bank en haalt direct Yarborough naar de bank. Oostende lijkt deze verbale acties van de coach op te pikken en ze zetten de aanval in. Halverwege dit kwart bij de stand 37-31 stokt het weer. Daarna golft het spel op en neer en kan Novak zich weer onderscheiden vanaf de driepuntslijn en schiet tweemaal een driepunter binnen. Het verschil na het eerste kwart blijft zo weer gehandhaafd en met 49-39 gaan de spelers rusten.

De sfeer zit er goed in bij de 2810 toeschouwers die er een bijna een soort van play-off-achtige sfeer van maken met het Oooh MPC-clublied en op te gaan staan. Een steun die MPC Capitals nodigt heeft want het momentum lijkt in het derde kwart andermaal naar Oostende te gaan. Driepunters van Deseaver en Gardner brengen de Belgen dichterbij. The Mighty Mouse, Chris McGuthrie, mag als laatste de bal beroeren en gooit deze van ver door het netje. Zo heeft Telindus Oostende uiteindelijk maar een punt goedgemaakt. 74-65

De thuisploeg begint met 74-65 aan het laatste kwart en moet hard gaan vechten om toch de zege te behalen. McGuthrie gaat direct geblesseerd naar de kant met een snee in zijn lip. Later zal Timmermans ook op de bank komen te zitten en Jansen speelt helemaal niet.

Telindus Oostende gaat onder leiding van uitblinker Tony Dorsey MPC Capitals te lijf. Onder leiding van de topscorer van de wedstrijd maakt Oostende een 6-0 run. Verschil nog maar drie punten en de nervositeit slaat toe bij MPC Capitals. Rots in de branding Kriisa onttrekt zich hieraan en maakt telkens als Oostende tot drie punten nadert de belangrijke scores. Na de vijfde fout van Gardner van Oostende is het definitief voorbij voor de Belgen. In de gebruikelijke foutentombola mag Kriisa vanaf de vrije worplijn de wedstrijd beslissen. Uitblinker Dorsey verlaat een halve minuut voor het eind nog het veld waarna Reed met een denderdunk de overwinning nog meer cachet geeft.