MPC Capitals verslaat nummer vier van Duitsland

De landskampioen uit Groningen werkt zijn laatste oefenwedstrijd af tegen de nummer vier uit de Bundesliga EWE Basket Oldenburg. Geen slechte tegenstander kan men zeggen. Het eerste kwart gaat het uitstekend voor de mannen van Ton Boot en sprint het team weg naar 27-14. Opvallend is het optreden van Jason Siemon die net drie dagen op proef is. Binnen een minuut krijgt hij een klap op zijn neus en wordt al spoedig naar het ziekenhuis gebracht. Halverwege de wedstrijd leidt MPC Capitals met 63-56 en kan de wedstrijd nog alle kanten op. Ondanks de kleine voorsprong spelen Travis Young en Travis Reed gallery play. “Little” Travis speelt de bal tegen het bord en de achtervolgende “Big” Travis dunkt de bal binnen. De laatste tien minuten kabbelt de wedstrijd wat voort en in de slotminuten gooit Rogier Jansen met een driepunter de wedstrijd op slot.