MPC Capitals walst over Weert heen

Dat zijn de harde woorden waarmee Boot de persconferentie afsloot. “Het is een vernedering voor Triemstra dat ik hem een paar minuten laat spelen.” Jammer voor een speler met zo’n ruime staat van dienst maar Ton Boot wil niet langer nog afhankelijk zijn van zijn blessures. Daarnaast vind Boot dat hij geen keiharde ingrepen meer kan uitvoeren binnen het team. Hiermee zullen we het moeten doen. Solskin speelt vanavond weer voor het eerst in 2 maanden onder de bezielende leiding van Jouke Pots. Hij is hersteld van zijn hersenschudding en kan Harris meer rust geven. De laatste tijd presteert Harris iets minder en komen de kwaliteiten van Mallory naar boven drijven. Ook vanavond is dat het geval en Mallory behaalt 25 punten. Wierd Goedee geeft ook aan dat deze situatie hem zorgen baart. “We hebben Harris zwaar belast en dat merken we nu”. Voor MPC Capitals is het uitkijken geblazen want tegen hekkensluiter Fun4All is het onlangs misgegaan en ook Solskin staat in de onderste regionen van de competitie. In de wedstrijd van vanavond is de eerste helft dramatisch slecht aan de zijde van MPC Capitals. Hierdoor kan Solskin bij blijven en heeft het maar een achterstand van negen punten. Vooral Hollary Mallory valt erg op en hij draagt het team. Buchanan is de dragende speler voor MPC Capitals in het eerste kwart. Zijn driepunters voorkomen dat Solskin de leiding kan nemen in de wedstrijd. De Amerikaanse forward is op dreef en schiet in totaal acht driepunters waarvan er een niet in de statistieken voorkomt, aangezien deze, terecht, is afgekeurd door de scheidsrechters. De grijze muizen hebben in het tweede kwart een compliment gekregen voor hun prestaties: een striemend fluitconcert hebben ze in ontvangst mogen nemen. De wedstrijd is mede gadegeslagen door ex-scheidsrechter Ton Rolvink die aan heeft gegeven dat het inderdaad wel beter zou kunnen. Opmerkingen in de trant van, “we hadden jullie beter minder kunnen betalen”, zijn typerend. In de tweede helft heeft het team zich echter keurig hersteld. Na het derde kwart zullen de meeste bezoekers zich hebben afgevraagd of er een andere wedstrijd is begonnen. MPC Capitals maakt een 20-5 run en de wedstrijd is definitief voorbij. Vijf schamele punten in tien minuten is pijnlijk voor de mannen van Wierd Goedee. De tweede helft is het weer zoals we de laatste wedstrijden gewend zijn: veel scores en Buchanan leeft zich uit vanachter de driepuntslijn. De wedstrijd is op zich goed verlopen. Boot ziet geen negatieve kentering, maar in het licht van de play-offs maakt het team een slechte beurt. In de play-offs zal de verdediging er echt moeten staan. Goedee hoopt de achtste plaats te behouden en zo plaatsing voor de finalerondes af te dwingen. De wedstrijd is op zich goed verlopen. Boot ziet geen negatieve kentering, maar in het licht van de play-offs maakt het team een slechte beurt. In de play-offs zal de verdediging er echt moeten staan. Goedee hoopt de achtste plaats te behouden en zo plaatsing voor de finalerondes af te dwingen.