MPC Capitals wint eerste officiele wedstrijd

MPC Capitals is het seizoen begonnen met een overwinning op het belgische Vilvoorde. De groningse club onder leiding van
topcoach Ton Boot staan nu bovenaan in hun poule voor de Cup der Lage Landen. Alle poule winnaars gaan door naar de final four
die in januari gespeeld zal gaan worden. Voor MPC Capitals is het halen van deze final four een van de doelstellingen voor de
komende twee seizoenen. MPC Capitals was in Vilvoorde verdedigend erg sterk en aggressief. Niet zo vreemd aangezien dit hoort
bij de speelstijl die Ton Boot hanteert. Ondanks het goede verdedigende spel was het halverwege de wedstrijd nog niet gespeeld.
Bij een stand van 40-37 kan het nog alle kanten op. Voor MPC Capitals wordt het derde kwart de belangrijkste. In deze tien minuten
wordt de basis gelegd voor de uiteindelijke overwinning. Ze sluiten het kwart af met 57-66 en met negen punten het laatste kwart
beginnen is een goede uitgangspositie. In het laatste kwart raakt MPC Capitals Valmo Kriisa kwijt want hij haalt zijn vijfde
fout binnen en verdwijnt verplicht richting kleedkamers. Na veertig minuten knokken staat de eindscore van 72-85 op het bord en
is de eerste officiele overwinning binnen voor Ton Boot en MPC Capitals. Travis Reed was net zoals in de oefenwedstrijden de topscorer
en in Vilvoorde was hij goed voor 26 punten. De oefencampagne van MPC Capitals verloopt voorspoedig ondanks de personele problemen en een nog steeds niet compleet team. Alle oefenwedstrijden zijn gewonnen door MPC Capitals en op naar
de volgende tegenstander. Bremerhaven is dinsdagavond te gast in sporthal Vinkhuizen te Groningen. Volgende week zondag op de open dag
van de club is de belangrijke wedstrijd tegen Demon Astronauts wederom voor de Cup der Lage Landen.
1e kwart : 19-21 2e kwart : 40-37 3e kwart : 57-66 4e kwart : 72-85