MPC Donar vernedert Ricoh Astronauts

MPC Donar speelde een geweldige wedstrijd. Terwijl er twee spelers geblesseerd waren. De eerste twee kwarten waren zeer spannend en ook zeer mooi basketball. Mooie inside acties en driepunts schoten. Wat vooral opviel waren de twee net niet alley-oops. In de tweede helft begon MPC Donar weer lekker fel en Ricoh liep nog steeds achter de feiten aan. Na 4 en halve minuut scoort Ricoh pas weer. Op een gegeven moment kwamen ze wel terug tot 2 punten. Vervolgens een vreemde beslissing van de scheid. Wel of geen goaltending. Pins boos en toch wel goaltending. Ton Boot boos en loopt het veld in ! Een technische fout voor de coach van Amsterdam. Bij het begin van het vierde kwart staat MPC Donar staat zeven punten voor. Na een minuut is het dertien want MPC Donar gooit er twee driepunters op rij in. De laatste minuten breken aan en Mack Tuck krijgt een technische fout en moet het veld ruimen. Mario Bennes en Hein Gerd Triemstra moeten uiteindelijk ook het veld ruimen met vijf fouten. De scheidsrechters doen er nu alles aan om Ricoh Astronauts alsnog te laten winnen maar helaas MPC Donar was de sterkste en wint verdiend deze topwedstrijd. Een staande ovatie was een goed gebaar van het publiek naar het team toe. Dit was misschien wel de beste thuiswedstrijd dit seizoen. Einduitslag 82 – 69.