Ricoh Astronauts en Image Center winnen

De ploeg uit Amsterdam, Ricoh Astronauts, heeft zich na een nipte zege op Almere als eerste geplaatst in groep 1 en zal in alle ronden van de playoffs thuisvoordeel hebben. Dat is uiteraard een leuk begin voor de playoffs die over twee weken beginnen. De zege thuis tegen Almere was er eentje van een narrow escape. Almere stond regelmatig in de wedstrijd voor met 10 punten en het was ook dat Almere in de laatste seconden een poging mistte want anders waren de twee teams een verlenging ingegaan. Dat Amsterdam zo beroerd speelde is een gevolg van dat de Ricoh Astronauts in anderhalve week vijf wedstrijden moeten spelen omdat ze nog in de halve finale om de Korac Cup zitten. Gunstig is het niet om een goede partij te spelen in de eerste halve finale om die europese beker tegen Malaga. Joe Spinks was de uitblinker bij Amsterdam en Eric Nelson bij Almere. Ricoh Astronauts – Omniworld Almere 78 – 76 Nou voor C3 Cobras uit Den Haag was het doek al gevallen en door Image Center werd het alleen maar duidelijker. De hagenezen verloren weer eens dik. Hoewel dat in de rust nog niet aan de orde leek te zijn. De achterstand bedroeg toen nog maar acht punten. Na het derde kwart was het ineens dertig punten en was de wedstrijd over en uit. In het laatste kwart werd nog eens tien punten toegevoegd aan de voorsprong. Image Center – C3 Cobras 108 – 68