Sensationele wedstrijd

De wedstrijd in Nijmegen werd met 40 punten verschil gewonnen door de Eiffel Towers. Bij MPC Donar was Ray Scholtens geblesseerd. Dit als uitgangspunt voor de wedstrijd.

Het eerste kwart veel punten, driepunters en mooie acties. Maurice Ingram laat zien dat die bij de les is en scoort veel uit rebounds en vanaf de vrije worp.Het gat is 11 punten.

Tweede kwart is het begin van de meer fysieke acties. Veel doordringen en slaande spelers. De Eiffel Towers beginnen wat te stuntelen. Er wordt veel minder gescoord en het gat van 11 punten is bij de rust verminderd tot 9.

Het derde kwart wordt zeer aantrekkelijk. Eiffel Towers maakt steeds meer fouten en blunders. De pressie van MPC Donar wordt groter en er komt een spanning in de zaal van “we kunnen misschien wel winnen”. Maurice Ingram laat zich nog steeds zien samen met Peebles en Shanks. Het verschil aan het eind is nog maar 4 punten.

De laatste tien minuten worden spannend en na een minuut is het gelijk. Halverwege is het gat 4 punten voor MPC Donar. Het vreemde wending inmiddels. Ryan Robertson gaat bij een fast break op de grond liggen. Hij gaf aan dat die geblesseerd was. Maar er was niets aan de hand. In voetbal noemen ze dat een schwalbe. Vervolgens mist diezelfde Robertson twee open driepunters. Donar scoort nog wel en van een 58 – 62 stand wordt het uiteindelijk 84 – 72. Maar tien punten in 10 minuten voor de Eiffel Towers.