Spannende wedstrijden

Image Center tegen de koploper was een leuke ontmoeting. Bij Amsterdam ontbrak McGuthrie vanwege een knieblessure. Tijdens de wedstrijd viel Jeremy Veal uit en weg vervoerd naar het ziekenhuis waar die ook direct is geopereerd. Het werd een spannende ontmoeting waarin Werkendam zelfs verraste en won van Ricoh Astronauts. Image Center – Ricoh Astronauts 75 – 73 Omniworld moet snel punten pakken om nog vierde te worden in de groep. Tegen Conesco Den Helder leek het te gaan lukken totdat de scheidsrechters hele flauwe fouten begonnen te geven en Den Helder de wedstrijd vanaf de vrije worplijn mochten beslissen. Voor de rest een leuke wedstrijd. Omniworld Almere – Conesco Den Helder 70 – 78 De wedstrijd tussen de nummer vijf en zes in groep 2 ging uiteraard nergens meer om behalve de eer. Die werd door Zwolle gered. Zwolle won van de zuidhollanders en hebben nog twee wedstrijden te gaan en dan is het over voor dit seizoen. Dit geld ook voor Rotterdam. Gunco Rotterdam – Landstede Hammers 70 – 76 Een ontmoeting waarbij NAC misschien afstand had kunnen nemen van Omniworld Almere ging het onderuit tegen het team uit Den Haag. C3 Cobras wat leuk kan spelen en een aantal malen uitzicht had op een overwinning en telkens tekort kwam won nu nipt en dat is een leuke opsteker. C3 Cobras Den Haag – NAC Breda 86 – 84 Donar mocht voor de vierde keer dit seizoen proberen Eiffel Towers te verslaan. Driemaal niet gelukt. Na het eerste kwart gelijk op. Tweede kwart ook. Het derde kwart was niet om aan te zien. Van beide zijden niet. Bij het begin van het vierde kwart is het verschil al negen punten en lijkt Eiffel Towers op overwinning vier tegen Donar af te stevenen. Halverwege vierde kwart gooit Waterman er eindelijk een driepunter in. Er gingen ontzettend veel mis namelijk. De sfeer komt er ineens in in de Martiniplaza en de achterstand van 11 punten wordt omgebogen in een nipte voorsprong en de sfeer is geweldig. Meer dan 10 punten voor Waterman als aanjager in de laatste minuten. Donar wint in een adembenemende slotfase en mag zich niet gezien de gehele wedstrijd eerlijke winnaar noemen maar is het wel geworden. Leuke verders was de alleyoop van Chris Mims.
De Eiffel Towers zijn nu vierde in de groep geworden en gaan in de eerste ronde van de playoffs Amsterdam ontmoeten. MPC Donar – Eiffel Towers 79 – 76