Tyler McIlwraith tweede Amerikaanse voor Amazone

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Tyler McIlwraith wordt de tweede Amerikaanse speelster voor AutoCAD Amazone in het seizoen 2007/2008. De 1.83 meter lange guard forward kwam afgelopen seizoen uit voor Saint Louis Billikens en zag het levenslicht in Cleveland, Ohio. “Tyler kan spelen op de twee, drie en vier,” legt hoofdcoach Ray Laatst de keuze uit. ,,De reden is dat Saint Louis geen groot team had.” McIlwraith werd dit seizoen uitgeroepen tot de ‘Beste Vrouwelijke Student-Atleet van het Jaar’ in de Atlantic 10 divisie. De guard forward verzamelde een gemiddelde van 14.0 punten en 6.7 rebounds per wedstrijd. De nieuwe Amazone aanwinst is geboren en afkomstig uit Cincinnati en zet op 23 augustus voet op Nederlandse bodem. ,,Ik begon met basketball toen ik in de derde klas zat,” vertelt Tyler McIlwraith. ,,Daarvoor speelde ik tennis, golf, kunst schaatsen, voetbal en softbal. Mijn vader gaf me op voor basketball en was assistent coach.” Als kind is ze altijd buiten te vinden en dat resulteert tenslotte in basketball als wedstrijdsport. ,,Ik groeide op als quasi jongen en speelde altijd met jongens. Of dat nu American football was of in een boom klimmen. Het was alleen een kwestie van tijd voordat ik met basketball begon.” Vanaf dat ogenblik wordt het serieus. ,,Ik ging naar de Seven Hills Highschool als middelbare school, die ligt in Cincinnati, Ohio. Mijn ouders kozen deze school omdat het bekend staat als streng academisch. Na mijn highschool ging ik naar de Saint Louis University. Ik koos die Universiteit omdat het een uitstekend academisch instituut is, niet al te ver van mijn huis.” McIlwraith ontwikkelt zichzelf in haar college jaren tot een verbazingwekkende allround speelster, die van de twee tot de vier positie goed uit de voeten kan. ,,Ons team werd beter en groeide veel toen ik daar was.”