We zijn er!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Zo na een lange reis van 12 uur zijn we aangekomen in de Kaunas Arena. De spiksplinternieuwe hal waar de laatste drie rondes van het Europees Kampioenschap basketball gespeeld gaan worden.

Er werd me onderweg al een gekkenhuis voorspeld. Een studente vertelde me dat ze in Groningen alle wedstrijden van haar geboorteland had gekeken via internet. Vanavond wordt het gekkenhuis. In het vliegtuig spreek ik met een Duitse man en die verteld me hetzelfde. Je gaat het leuk vinden hier.

Ik stap uit het vliegtuig en de enorme banners vallen direct op. Overal spreekt men over de wedstrijd van vanavond. In Nederland wordt alles Oranje tijdens een belangrijk voetbaltoernooi. Hier wordt alles groen, geel en rood.

Vanavond is een belangrijke wedstrijd voor Litouwen. Bij winst door naar de halve finale en gezien het resultaat van twee jaar geleden zou dat erg fijn zijn. Macedoniƫ is helemaal in de wolken want voor het eerst in de geschiedenis in de kwart-finale.

Indien Spanje zich plaats voor de halve finale dan zullen ze daarin Litouwen ontmoeten. Dezelfde ploeg die ze troffen in de openingswedstrijd van de Kaunas Arena. De gastheren wonnen toen dus dat belooft nog wat!

De mediakit is voorzien van een bijzonder fotoboek. Ruim twintig paginas met fotos van baskets op de meest bijzondere plaatsen. Zo wil men hier uitstralen dat Litouwen en basketbal hand in hand gaan.

Voor mensen die geen kaartjes hebben zijn er heuse fanzones ingericht. Je moet dan wel buiten in de frisse lucht staan maar verder is het goed geregeld.