Wheelers HSVB stellen feest een maand uit.

Op 19 februari reisden de Wheelers af naar de Rijnstreekhal in Alphen aan de Rijn. Rond 7.30 uur vertrok de delegatie vanuit Groningen om rond 10 uur de sporthal te bereiken. Onderweg zijn de verschillende winst/verlies-scenario’s van vandaag al besproken. Om 11 uur stond de eerste wedstrijd van de dag op het programma. Second Dribble begon fanatiek en agressief en de HSVB-ers stelden daar eerst weinig tegenover. Het leek wel of ze de druk voelden. De Hardenbergse formatie bleef fout na fout maken wat het team van HSVB een beetje lucht gaf aan het einde van de wedstrijd. Maar het was toen al te laat 26-18 verlies. Het eerste verlies dit seizoen na 11 overwinningen op rij. Om 13 uur volgde de wedstrijd tegen ISR Ridderkerk. De wedstrijd begon met krampachtig en slecht spel van HSVB. Zouden ze vandaag alles weggeven? Gelukkig kwam er na een aantal wissels ineens het goede spel van HSVB door. Nog niet top maar met inzet de 46-21 overwinning is binnen. Weer een uurtje rust en dan de wedstrijd tegen Woody Blues. Met twee hele lange spelers en een speler die vroeger zijn kunsten heeft vertoond in de eredivisie zou ook dit een pittige pot basketbal worden. Woody Blues begon goed aan de wedstrijd, liep uit naar een voorsprong bij rust 15-10. Coach Buurmeijer donderspeechte alsof haar leven ervan af hing en de aangeslagen koppies van de HSVB-ers overziend tierde ze iets over een kampioenschap en of het team dat wel wilden en wat ze hier eigenlijk aan het doen waren. Na rust schroeft HSVB het tempo op en speelden beter rond. De stand wordt dan 15-15, HSVB komt voor met 21-19 dan trekt Woody Blues het weer gelijk naar 21-21. HSVB trekt echter aan het langste eind en wanneer het eindsignaal klinkt is de stand 21-28. Met 14 wedstrijden en 26 punten voert HSVB nog steeds de stand aan. Daarachter BV Second Dribble met 4 punten achterstand op de koploper. Op 19 maart kan de beslissing vallen. Wanneer HSVB van BV Early Bird en Red Giants, respectievelijk de nummers 7 en 8 op de ranglijst, weet te winnen zal in Hengelo het kampioenschap binnen gehaald worden.