Donar wint eenvoudig laatste thuiswedstrijd voor de play-offs

De laatste thuiswedstrijd in Martiniplaza gaat nergens meer om. Donar heeft afgelopen weekend de eerste plek definitief behaald en BAL Weert zal laatste worden. Beide ploegen zijn niet geheel fit waarbij de thuisploeg het moet stellen zonder Burgess en Bruinsma.

Zoals te verwachten is het tempo laag in de game en krijgen de jeugdspelers van Donar veel tijd. Rienk Mast die tegen Apollo starter was staat nu weer bij het begin van de game op het veld. Andermaal doet hij het met 15 punten goed en geeft zo wat rust aan Pasalic en Koenis. Donar gaat mede dankzij een buzzerbeater van Gipson met 26-16 het tweede kwart in.

BAL Weert heeft een aantal interessante talenten waaronder Sam van Dijk. Het wordt interessant om te zien of hij komend seizoen ingelijfd gaat worden door een top vier ploeg. Hij speelt een prima pot en mag met goed gevoel het seizoen afsluiten in Martiniplaza.

In het tweede kwart vergroot Donar het gat naar vijftien punten en is het duidelijk dat er niets te halen is voor de bezoekers.

Na de thee komt BAL Weert meer tot scoren en wint het zelfs het derde kwart. Het maakt voor de einduitslag niet meer uit maar het is wel goed om de jongelingen te zien spelen. Mast, Hoeve en Koopmans maken allemaal hun minuten. Weert heeft met Van Dijk, Rosenmuller en Aarts ook fraaie spelers.

Na veertig minuten spelen staat de eindstand van 84-71 op het scorebord.

Het laatste kwart brengt weinig verandering in de wedstrijd. Topscorer aan de kant van Donar wordt Dourisseau gevolgd door Mast. De ploeg heeft zaterdag nog een game te gaan in Den Bosch. Daarna heeft de ploeg van de coach van het jaar twee weken rust tot aan de play-offs. Coach Varangic zijn eerste seizoen met Weert in de DBL zit erop.