Hanzevast Capitals – EiffelTowers Den Bosch

Een herstart van het seizoen beginnen met een topper is natuurlijk smullen voor de fans van EiffelTowers en Hanzevast Capitals. Bijna 4.000 mensen zijn gekomen om te genieten van deze wedstrijd.

Drie spelers spelen niet mee, namelijk Emiliano Morales en Travis Young zijn langdurig geblesseerd en Niels Meijer liep in de afgelopen bekerwedstrijd een blessure op. Travis Young zal elf januari onder het mes gaan, van Morales is zijn blessure onbekend en Meijer heeft last van zijn oude knieblessure.

De wedstrijd begint spannend dankzij een serie van zes driepunters. Tucker is de laatste in de serie en dan is het 11-15 en nog zes minuten in dit kwart. Het is direct de laatste voorsprong voor de mannen van Randy Wiel. In zes minuten scoort EiffelTowers nog twee punten en Hanzevast Capitals vijftien. Opmerkelijk zijn de tien punten van Pavel Englicky.

Englicky is lange tijd bekritiseerd en bestempeld als een soort van miskoop. In de laatste wedstrijden valt hij op . In de bekerwedstrijd tegen MSV Noordwijk scoorde hij al over de 20 punten en vanavond weer. Hij eindigt als topscorer met 21 punten en daarnaast strooit hij met goede passes en graait negen afvallers uit de lucht.

EiffelTowers vecht zicht in het tweede kwart terug tot 30-28 en verliest vervolgens weer de bal waardoor Hanzevast Capitals weer een 7-0 run kan maken. Turnovers is het waar beide coaches na afloop over praten. Pep Claros is ontevreden met de 12 turnovers voor zijn team en Wiel al helemaal. Het is ook moeilijk winnen als je 25 turnovers begaat en daarnaast ook nog eens 25 aanvallende rebounds voor Hanzevast Capitals. Ongelofelijk 25 aanvallende rebounds, het toont onze agressiviteit en intensiteit in het willen winnen, aldus Claros.

De derde periode wordt gekenmerkt door een hoge score aan beide zijden maar de thuisploeg loopt wel verder weg. Het gat wordt zelfs vijftien na een 7-0 run aan het begin van de periode. De spelers van EiffelTowers geloven nog amper in de overwinning, wat te zien is aan hun lichaamstaal. Daarnaast klagen ze veel tegen de scheidsrechters. Voor Hanzevast Capitals is de tijd aan gebroken voor wat showbasketbal. Een mislukte alley-oop van Englicky, een geslaagde van Grunheid en nog eens een block van de Duitser.

Owens mikt aan het eind nog een driepunter binnen en brengt het gat nog terug tot 11 punten. Daarna is het echt voorbij want in het laatste kwart zet Kit Rhymer een stand van 80-60 op het bord. De wedstrijd is gespeeld en de laatste minuten worden gevuld met frivoliteiten zoals heerlijke dunks en alley-oops. Voor coach Wiel is er veel werk aan de winkel want het gebeurt zelden dat de EiffelTowers maar 76 punten maken in een wedstrijd.

Beide coaches zijn goed geluimd tijdens de persconferentie die bijna veranderd in een grappige theatervoorstelling. De grappen volgen elkaar in hoog tempo op waarbij Wiel de grappigste is. Vooral zijn verhaal over Young is komisch. The lord gave him his speed. Als hij niet snel kan spelen dan kan Travis beter koekjes gaan verkopen want dan is hij niet effectief. Hij is 28 maar heeft het lichaam van een 87-jarige.

We hebben gewonnen door onze maximale intensiteit. We moeten werken zeker nu ook Niels er niet bij is. We zullen als de Uleb Cup voorbij is nog beter gaan spelen omdat we dan weer kunnen trainen, aldus Claros. Hij is niet verrast door de opkomst van Englicky. We zagen het op training al aan komen maar misschien was het een gebrek aan vertrouwen in het begin van het seizoen..