Meisjes Junioren: Den helder – Wildcats

De tweede wedstrijd bracht de finalisten van vorig jaar tegenover elkaar, en dat beloofde vooraf weer een spannende wedstrijd te worden. De Wildcats beginnen goed door een niet oplettend Den Helder af te straffen. Na 6 minuten spelen hebben ze al een aardige voorsprong gepakt. Na tien minuten leidt Wildcats met 10-15. Tweede kwart begint net zo voor Den Helder als het eerste kwart en Wildcats loopt simpel uit naar 14 – 23 binnen 5 minuten spelen. Ondanks de voorsprong herpakt Den Helder zich en zet voor de rust alle zeilen bij. Binnen vijf minuten maken de Wildcats nog 1 punt en Den Helder blijft scoren tot het 27-24 is. De tweede helft begint goed voor Den Helder, de Wildcats hebben hun voorzet opgegeven. De noordhollandse dames lopen via 39-31 in vijf minuten uit naar 47-38 in het derde kwart. De laatste vijf minuten in de wedstrijd probeert Wildcats weer het heft in handen te nemen. Ze naderen tot 6 punten maar uiteindelijk is het niet genoeg. De pijp is leeg en Den Helder mag uiteindelijk de punten bijschrijven.

66-55 De coach van de Wildcats noemde wedstrijd “een baggerpartij”. Duidelijke taal van de verliezende coach.