dames promotie divisie : Groene Uilen – BV Hoofddorp

Na vier wedstrijden wachtten beide ploegen nog op hun eerste overwinning. Beide ploegen lieten in de voorgaande wedstrijden zien te kunnen ballen maar konden niet winnen.

Hoofddorp toonde zich vanaf het begin de betere ploeg. De 13 – 19 stand was een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding. Want het reboundoverwicht van de Uilen was maar klein, Hoofddorp kon daar een aantal goede breaks tegenover zetten.

In het tweede kwart kwamen de Uilen iets dichterbij, met name door een paar afstandsschoten van Tessa Vogelaar. De ruststand was 34 – 37.

Het derde kwart begonnen de Uilen met een driepunter van Tessa Vogelaar maar daarna was het Hoofddorp dat veelvuldig scoorde. Uit breaks maar ook door te snijden over de baseline of middels een inbounce.

De Uilen leken vandaag niet scherp. Dankzij center Natalie Mensinga bleven de Uilen op zo’n 12 punten achterstand. De eindstand werd 70 – 84 omdat Rianne Philippo een fraaie buzzerbeater maakte.

Rianne Philippo (juniore) speelde evenals Kim Hartman een goede wedstrijd. Judith de Haas speelde nuttig in de verdediging door enkele belangrijke rebounds te pakken)

Aan de zijde van de Uilen waren Tessa Vogelaar, Iris Wiersma en Natalie Mensinga de speelsters die het beste spel lieten zien. Zo liep Natalie in de break goed als trailer en kon zij de pass van Elke Veld promoveren tot assist.