Groene Uilen – Landstede 2

Landstede 2 dat in de zomer afscheid nam van Michel van Houten, Pieter Beeks, Mark Kuipers en Gerrit Dijkslag kende een goede voorbereiding. Met een nieuwe samenstelling werden een aantal oefenwedstrijden met succes afgesloten. Landstede 2 mocht voor het 1e competitie duel meteen vol aan de bak. De Groene Uilen (waar ex-Landstede 1 speler Nitzan Hadash speelt) wordt gezien als één van de titelkandidaten van dit seizoen. Doordat Landstede 2 zeer zwak begon, konden ze pas na zes minuten hun eerste score noteren. Door dit zwakke begin werden de Zwollenaren in de 1e helft op alle fronten afgetroefd. De thuisploeg maakte handig gebruik van de vele turnovers van Landstede 2. Zo keek Landstede 2 na het 1e kwart al tegen een achterstand van 11 punten (23-12). In het tweede kwart wist Landstede 2 het aantal turnovers beperkt te houden. Zo bleven de Zwollenaren in het spoor van de Groene Uilen (Ruststand 40-31). Na de rust schoten de Groene Uilen uit de startblokken en grossierde Landstede 2 in turnovers (totaal 30), waardoor de Zwollenaren snel tegen een nog grotere achterstand keken (stand na drie kwart 70-53). In het vierde kwart zette Landstede 2 nog eenmaal aan en wisten zich met nog 2 minuten te gaan terug te knokken tot 10 punten. Landstede 2 rook de overwinning, maar Groene Uilen wist de toegekende vrije worpen te benutten en zo ging de wedstrijd uiteindelijk verloren met 88-72.